23 de enero de 2022 | Actualizado 8:02

Transportistes de Catalunya denuncien a Taxi Ecològic per transportar mercaderies

La plataforma de taxis, acusada d'intrusisme, hauria incomplit la llei per oferir uns serveis per als quals no estan autoritzats
Àrea Metropolitana de Barcelona

L’Associació General de Transportistes de Catalunya (AGTC) ha denunciat a la plataforma Taxi Ecològic per intrusisme davant els Serveis d’Inspecció de Transport de la Generalitat de Catalunya. Segons han assenyalat els transportistes, aquesta empresa hauria ofert en els últims mesos, tant en mitjans de comunicació com en xarxes socials, serveis de transport de mercaderies a nivell nacional i internacional amb la seva flota de taxistes associats, activitat per a la qual no estan autoritzats. En concret, la plataforma Taxi Ecològic hauria incorregut en un incompliment “molt greu” de la vigent Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres (LOTT), asseguren des d’AGTC, i insten l’Administració que “a més d’imposar les sancions que preveu la legislació de transport en el seu grau màxim procedeixi a la paralització d’aquesta activitat”.

La Federació Nacional d’Associacions del Transport d’Espanya (Fenadismer), que agrupa a AGTC, argumenta que aquesta actuació “a més d’il·legal, és especialment repudiable per provenir del col·lectiu dels taxistes”, que en els últims anys s’han mobilitzat en repetides ocasions contra la competència deslleial dels vehicles VTC. No obstant això, associacions de taxistes com Elite Taxi, que juntament amb altres organitzacions ha estat en peu de guerra durant aquestes mobilitzacions, s’han sumat a la denúncia, desmarcant-se de les actuacions els conductors de Taxi Ecològic.

“Secundem totalment la denúncia de Fenadismer i exigim a l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) que faci retirar a Taxi Ecològic aquesta publicitat que fa tant de mal a la imatge i credibilitat del sector del taxi”, ha manifestat l’associació a través del seu compte oficial de Twitter. “És una vergonya que haguem de passar per això per una decisió comercial sense sentit”, conclouen. En la mateixa xarxa social, el compte oficial de Fenadismer mostra la seva indignació pels anuncis realitzats per Taxi Ecològic: “Si ja teníem suficient intrusisme amb multinacionals que amb cotxes particulars o VTC es dediquen al transport de mercaderies, ara el fa una plataforma de taxistes”, han lamentat.