21 de enero de 2022 | Actualizado 16:56

L’Escola Europea i el port de Barcelona impulsen la formació professional als instituts

Ambdues institucions treballaran al costat de dos centres d'educació secundària per potenciar el desenvolupament del sector logístic-portuari
Escola Europea Intermodal

El port de Barcelona i l’Escola Europea Intermodal constitueixen la Comunitat de Centres de Formació Professional amb dos centres d’educació secundària. Ambdues institucions van signar un memoràndum d’entesa per crear aquest projecte de la mà de dos instituts, Les Salines i eCAT-bcn. Gràcies a aquesta aliança, els participants del programa establiran un marc institucional entre instituts i la comunitat empresarial per treballar de manera conjunta i contribuir al desenvolupament del sector logístic-portuari. D’aquesta manera, es promocionarà un sistema de transport intermodal i sostenible, així com la digitalització i el comerç internacional.

La nova comunitat s’emmarca en el projecte europeu YEP Med (Youth Employment in Ports of the Mediterranean), finançat pel programa ENI CBC Med. Al llarg de l’any, els diferents parts de la comunitat celebraran reunions periòdiques que estaran coordinades per representants de l’Escola Europea amb l’objectiu de planificar un programa general sobre la base d’un calendari anual, a més de la llista d’activitats de formació cooperativa i un llistat de tutories.

El principal objectiu d’aquesta comunitat és estrènyer llaços entre l’acadèmia i el sector empresarial, de manera que s’impulsi el talent de la joventut que desenvoluparà la seva carrera professional a la comunitat logístic-portuària de Barcelona. Mitjançant les trobades i activitats planificades, la comunitat aspira a millorar les oportunitats dels joves en aquest sector a través de formació en un entorn laboral real i de proporcionar-los habilitats tècniques i professionals de cara a convertir-se en futura mà d’obra qualificada. Per a complir aquests objectius, el projecte YEP MED compta amb un pressupost de 2,9 milions d’euros i està cofinançat en un 90% per la Unió Europea. El programa es va iniciar el 2020 i tindrà una durada de 30 mesos.