23 de enero de 2022 | Actualizado 8:02
La directora general d'Indústria, amb els responsables de la companyia durant la inauguració d'aquest dijous | ACCIÓ

La firma química Croda crea a Fogars de la Selva el seu principal hub de distribució europeu

La multinacional britànica inaugura el seu magatzem robotitzat de 6.100 metres quadrats a la localitat catalana

La multinacional britànica del sector químic Croda ha invertit 10,5 milions d’euros en el seu nou magatzem automatitzat a Fogars de la Selva (Barcelona), que es convertirà en el major hub de distribució de la companyia a la Unió Europea. Des d’aquesta plataforma, de 6.100 metres quadrats de superfície i amb capacitat d’emmagatzematge de sis milions de tones, Croda centralitzarà l’emmagatzematge i distribució de les 70 plantes que ostenta a Europa, els Estats Units i Àsia.

La robotització i la grandària del nou magatzem permetran a l’empresa química reduir els seus temps de lliurament en un 50% i gestionar-los de manera mes eficient. Aquesta nau consolida les instal·lacions de Croda a Fogars de la Selva, on compta actualment amb una planta que ocupa 200 persones, i on té previst invertir 26 milions d’euros més en els pròxims tres anys “per créixer sobre la base de nous projectes d’innovació i sostenibilitat”.

La planta catalana exporta el 85% de la producció i, a més, gestiona productes d’altres centres de Croda

El director de Croda a Espanya, Sergi Ruscalleda, ha assegurat que la planta de Fogars de la Selva “és una de les més importants del grup a Europa i exporta pràcticament el 85% de la producció, al marge que gestiona productes d’altres plantes del grup”. Així doncs, amb aquestes noves instal·lacions, la multinacional podrà “incrementar la fiabilitat, la rapidesa i garantir la traçabilitat” dels productes que fabriquen, per millorar els ervei als seus clients, principalment companyies dels sectors farmacèutic, cosmètic i químic.

Aquest projecte s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’agència per la competitivitat de l’empresa de Catalunya (Acció), que assegura que en l’actualitat són 780 les filials d’empreses britàniques establertes en territori català. Durant la inauguració de la nova nau, la directora general de Indústria de Catalunya i consellera delegada de Acció, Natalia Mas, ha manifestat que “gràcies a les inversions d’empreses com Croda, el sector químic a Catalunya s’ha consolidat com el tercer més important de la nostra indústria”.