25 de enero de 2022 | Actualizado 13:52

Mercabarna analitza opcions per reconvertir el seu marketplace logístic

La principal alternativa que valora el mercat majorista és transformar la iniciativa en un nou sistema de distribució d'última milla
Mercabarna

El mercat majorista de Barcelona (Mercabarna) està estudiant dur a terme una reconversió de la seva aplicació Digital Logistics Marketplace en un nou sistema de distribució d’última milla. Tretze mesos després de la posada en marxa d’aquest marketplace logístic, “la major part d’empreses distribuïdores i exportadores de Mercabarna no s’hi estan apuntant”, lamenten des de Mercabarna. “Tenim moltes empreses logístiques que volen participar, però poques distribuïdores. Tot i que semblava que hi havia molt d’interès abans de posar-la en marxa, ara ens traslladen que prefereixen seguir amb els seus operadors de sempre per un tema d’immediatesa”, apunten.

Després de l’escàs èxit assolit pel marketplace, una solució tecnològica que aspirava a connectar mitjançant una aplicació les demandes de transport d’empreses majoristes i l’oferta d’empreses logístiques, Mercabarna s’està plantejant la seva reconversió. Si bé encara no s’ha pres una decisió definitiva, entre les opcions que maneja el majorista i donades les necessitats actuals de la logística, ha guanyat pes i atractiu l’aposta per la distribució d’última milla. No obstant això, des de Mercabarna insisteixen que “encara és molt aviat per a parlar del tema, ja que estem a l’inici del projecte”.

L’auge del comerç electrònic motiva la necessitat d’invertir en distribució d’última milla

“Les causes per les quals estem pensant a promoure el transport d’última milla en Mercabarna són l’auge del comerç electrònic”, expliquen des de la companyia, “així com que hi ha uns segments que realitzen les seves compres per telèfon o es desplacen a Mercabarna per triar els productes, però després desitgen que les empreses majoristes se’ls emportin al seu establiment”. Aquesta dinàmica, sumada a la reducció d’emissions de CO? i a la millora del trànsit de Barcelona que suposaria, genera un major atractiu per desenvolupar una solució com la proposada pel mercat de proveïments.

Quant a l’aplicació Digital Logistics Marketplace, si bé durant els primers mesos va crear interès entre les companyies logístiques, els actors que finalment es van unir van ser en la seva majoria aliens al recinte. “S’han apuntat moltes empreses de logística i de tots els àmbits del transport, però molt poques empreses de Mercabarna”, asseguren des de la el mercat majorista. En general, el motiu és que aquestes signatures “ja tenen els seus canals de distribució i no desitgen provar la nova aplicació”.

El mercat majorista avança cap a la digitalització, un dels seus principals objectius, segons va explicar el director general de l’entitat, Jordi Valls, després del seu nomenament fa poc més d’un any. A això se sumen altres projectes com la seva aposta pel 5G per a prevenir col·lisions entre vehicles, amb el projecte ‘5G Anti Collision’, que utilitza el recinte de Mercabarna per a testar l’aplicabilitat d’aquesta tecnologia en un context de hub empresarial. En concret, el 5G complementat amb altres tecnologies servirà per a realitzar el seguiment dels vehicles i emetre un senyal d’avís quan existeix perill per a evitar possibles col·lisions.