23 de enero de 2022 | Actualizado 8:02

Goodman presenta un projecte industrial i logístic per a reconvertir les plantes de Nissan

La proposta preveu invertir 550 milions d'euros per a crear 3.200 ocupació directes a la Zona Franca de Barcelona i a Montcada i Reixac
Nissan

La promotora inmologística Goodman ha dissenyat un projecte industrial i logístic per a reconvertir els terrenys de les plantes de Nissan a la Zona Franca de Barcelona i a Montcada i Reixac. Mitjançant aquesta proposta d’una inversió directa de 550 milions d’euros, Goodman forma part dels candidats que encara segueixen en negociacions amb la Comissió de Reindustrialització de Nissan. El projecte proposat per la promotora inmologística planteja la creació de 3.200 llocs de treball directes, als quals se sumarien aquells generats a partir de l’activitat industrial.

Seguint la línia estratègica dels seus últims projectes, com l’acabat d’inaugurar centre multiplanta de DSV situat a Molins de Rei, la promotora inmologística ha inclòs en l’àmbit logístic de la seva proposta “el desenvolupament d’instal·lacions avantguardistes per a logística i distribució urbana a la zona franca”. A més, es contempla el desenvolupament d’espais flexibles i centres de dades per a reforçar la posició de la capital catalana com a “ciutat de referència en l’àmbit de la indústria 4.0”. En els terrenys, també contempla la creació de nous espais públics amb zones verdes, inclòs un hort urbà ecològic, perquè els ciutadans tinguin la possibilitat de donar ús a aquestes superfícies. Dins d’aquestes zones compartides amb els habitants de la ciutat, es destinarà “una gran part” a serveis, com a restaurants, instal·lacions esportives i zones d’oci.

“La nostra proposta és una regeneració completa de l’emplaçament”
Ignacio García Cuenca Country Manager de Goodman a Espanya

Amb aquestes pautes, que servirien tant per als terrenys de la zona franca com per als de Montcada i Reixac, Goodman planteja un projecte basat en la sostenibilitat que s’estengui més enllà del seu caràcter industrial. Per aquesta raó, una part de la inversió prevista es destinarà a la millora d’accessibilitat de la zona i la integració del projecte en l’àmbit urbà i els materials extrets durant la reconversió de les superfícies seran recuperats i reutilitzats localment.

“Nuestra propuesta es una regeneración completa del emplazamiento”, ha asegurado el Country Manager de Goodman en España, Ignacio García Cuenca. “No solo satisface las necesidades actuales, sino que aborda las tendencias a largo plazo de la urbanización, el creciente consumo y el aumento de los requisitos de sostenibilidad para el futuro”, ha destacado, ya que, según afirma, en los próximos 15 años la población de Barcelona superará los 5,1 millones de habitantes y sus necesidades cambiarán.

Respecte a l’estat de la taula de Reindustrialització de Nissan, a principis d’octubre es va obrir negociacions amb el fabricant xinès de vehicles Great Wall Motor perquè ocupés la planta de la Zona Franca, encara que en l’última setmana s’ha presentat una segona proposta a aquesta empresa amb la mediació del Govern. Si finalment avancen amb aquest plantejament, l’empresa de motos elèctriques Silence es quedaria els terrenys de la fàbrica situada a Montcada i Reixac, mentre que el hub català de la descarbonització liderat per l’empresa catalana QEV Technologies s’instal·laria en la planta de Sant Andreu de la Barca. Nissan abandonarà els tres terrenys a la fi d’any, on actualment treballa una plantilla composta per 2.500 persones.