18 de julio de 2024 | Actualizado 13:32

Hutchison Ports rep el vistiplau per ampliar una quarta part la seva capacitat a Barcelona

La nova inversió de la companyia xinesa ascendirà a 60 milions d'euros i permetrà incrementar la capacitat operativa en 700.000 teus anuals
Terminal de BEST | Autoritat Portuària de Barcelona

El consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Barcelona ha donat llum verda en l’última reunió de l’any al projecte d’ampliació de la terminal de contenidors BEST (Hutchison Ports) al recinte. Segons ha informat l’autoritat portuària, la companyia xinesa destinarà 60 milions d’euros en obra civil i maquinària per incrementar una quarta part la capacitat actual de les seves instal·lacions al moll Prat de Barcelona. Després d’aquesta inversió, la terminal disposarà de set nous blocs de contenidors, la qual cosa suposa un increment de 700.000 teus en la seva capacitat, i també d’un total de 14 grues automatitzades ASC.

Maig 2022

Les obres començaran abans de maig del 2022 en un espai de 10 hectàrees

L’autoritat portuària preveu que les obres, que s’executaran en les 10 hectàrees lliurades fa un any pel port, comencin abans de l’1 de maig de 2022 i estiguin llestes a finals de 2023, perquè el 2024 entrin en funcionament els primers quatre blocs de contenidors. Concretament, dels 60 milions d’inversió, 31 aniran destinats a l’augment de la capacitat, de 27 a 34 blocs de contenidors, i els altres 29 a l’esmentada renovació dels equips operatius de la terminal semiautomatitzada.

La terminal de BEST, de 80 hectàrees de superfície, compta en l’actualitat amb 13 grues de moll súper post-panamax, que permeten operar els vaixells més grans del món, dues grues en la terminal ferroviària (RMG), 34 shuttle carriers i 54 grues automatitzades (ASC). Les 14 noves ASC començaran a donar servei de manera progressiva. A finals de 2023, entraran en funcionament les vuit primeres i, més endavant, en una data encara sense especificar, s’incorporaran les següents sis ha explicat l’autoritat portuària.