20 de mayo de 2022 | Actualizado 17:30
BRANDED CONTENT

Ports de la Generalitat inverteix per convertir La Ràpita en un Green Port de referència

Branded Content:

Ports de la Generalitat inverteix per convertir La Ràpita en un Green Port de referència

La prova pilot per implementar al port de la Ràpita el model Green Port avança amb bon ritme en la seva primera fase. Aquesta actuació, a la qual Ports de la Generalitat ha destinat al voltant de mig milió d’euros, pretén convertir el recinte en el primer a Catalunya a aconseguir l’autosuficiència energètica. Per això, ja s’han col·locat 100kW de potència d’energia solar amb la instal·lació de 340 plaques fotovoltaiques a la llotja de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, així com un tram de paviment solar trepitjable al passeig marítim i un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics.

“ Sostenibilitat i adaptació al canvi climàtic són eixos centrals del Pla de Ports: Horitzó 2030”
Pere Vila Director general de Ports de la Generalitat

L’autosuficiència energètica amb energia d’origen renovable és “un dels eixos estratègics del nostre concepte de Green Port”, destaca el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila. Amb la vista posada en aquest objectiu, pròximament s’instal·laran més plaques fotovoltaiques en una marquesina a l’aparcament de la llotja, amb les quals s’aconseguiran els 400 kW de potència. “Tota la inversió que realitzi l’administració portuària en energies renovables s’ha d’optimitzar al màxim, d’acord amb el consum energètic del port de la Ràpita”, explica Pere Vila, “s’ha de col·locar la quantitat necessària, quan i on correspongui perquè el port assumeixi el consum que realment s’està fent”.

EL GREEN PORT DE LA RÀPITA AVANÇA CAP A L’AUTOSUFICIÈNCIA

FOMENT DE L’ACTIVITAT ECONÒMICA I RESPECTE PER L’ENTORN

L’estratègia Green Port s’emmarca en una de les línies estratègiques del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, així com del Pla de Ports: Horitzó 2030, com és la descarbonització de Catalunya mitjançant mesures d’eficiència energètica i de sistemes de reducció de la petjada de CO2 en l’atmosfera. Aquests desenvolupaments no sols permetran un estalvi considerable en les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, sinó que també incidiran en la competitivitat del port, perquè les empreses vinculades a l’àmbit portuari es podran instal·lar amb preus energètics més econòmics. Segons manifesta el director general de Ports de la Generalitat, “això ens permet fomentar la deslocalització empresarial i l’activitat econòmica al port”.

L’elecció del port de la Ràpita per dur a terme aquesta prova pilot no és casual, tant per la seva importància estratègica com per la degradació ambiental que ha patit el seu entorn en les últimes dècades. Es tracta d’un port vinculat a l’espai natural del Delta i forma part de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre. Aquesta regió s’ha vist brutalment impactada pels efectes de l’emergència climàtica, quelcom que es percep amb les afectacions pels temporals a la zona del Trabucador i la regressió del Delta.

En aquest sentit, “s’estan buscant solucions estratègiques per a la protecció del Delta”, celebra Pere Vila, “el port de la Ràpita ha de ser un referent quant a responsabilitat corporativa ambiental”. A més, l’administració portuària catalana “ha d’actuar com a vector que impulsa el canvi de model energètic amb les empreses que executen l’activitat portuària i els ciutadans que utilitzin aquestes instal·lacions”. Aquestes actuacions s’estan donant en primera instància en l’esmentat recinte, però l’objectiu de Ports de la Generalitat és utilitzar aquesta experiència perquè també la puguin aplicar altres ports catalans.

UN PORT VERD AMB VISTES AL FUTUR

El director general de Ports de la Generalitat resumeix el significat del concepte Green Port: “És el que desenvolupa la seva activitat tenint en compte l’àmbit econòmic, el mediambiental i el social de manera sostenible i amb el menor impacte en el medi, aportant mesures de millora de control de la qualitat de l’aire, l’aigua, el soroll i els residus”. Aquesta és l’ambició de l’entitat pública, amb la vista posada en un futur lliure d’emissions, i en aquest context ja està estudiant nous desenvolupaments sostenibles. “Estem treballant amb la possibilitat d’implantar un sistema d’emmagatzematge d’hidrogen verd”, assegura Pere Vila, “un combustible clau en la transició energètica que procedeix de l’electricitat de les energies renovables”.

Paral·lelament, l’entitat portuària estudia la viabilitat de la implantació d’altres fonts d’energia que complementin la solar, “per diversificar les fonts i poder cobrir un percentatge més ampli de les necessitats energètiques del port”. Encara que l’energia solar permet cobrir gran part d’aquestes necessitats, des de Ports de la Generalitat són conscients de les seves limitacions, per exemple la incapacitat de produir energia solar a la nit, i és per això que aposten també per altres fonts alternatives i renovables.

La transició energètica, no obstant això, no es pot aconseguir únicament implementant sistemes, infraestructures i fonts d’energia renovables, també es fan necessaris alguns sacrificis, com el canvi d’hàbits del transport. Des de l’entitat portuària catalana estan convençuts que aquestes transformacions no arriben soles, per la qual cosa s’han de facilitar a l’usuari i al treballador tots els mitjans possibles perquè se sumi al carro de la sostenibilitat.

En aquest sentit, en l’àmbit del Green Port de la Ràpita, “estem avaluant la possibilitat de posar recàrregues elèctriques a la marquesina de l’aparcament de la llotja”, avança Vila, a més de desenvolupar un projecte per facilitar el transport públic als treballadors del port, un parc de bicicletes elèctriques i una zona de lloguer de motos elèctriques al port. L’objectiu, conclou el director general de Ports de la Generalitat, és que els treballadors canviïn els seus hàbits, que “no es desplacin amb vehicle propi, i si ho fan, que els vehicles siguin elèctrics o híbrids”.