25 de enero de 2022 | Actualizado 13:52

La taula de reindustrialització avala el hub d’electromobilitat per a la zona franca de Barcelona

Las partes involucradas creen que el proyecto cumple con ofrecer una solución industrial y no descartan añadir propuestas complementarias
Nissan

La comissió de treball formada per a fomentar la reindustrialització de les plantes de Nissan Motor Ibérica a Barcelona, al costat de les administracions públiques i la direcció de Nissan, amb l’assistència tècnica de KPMG, han mantingut una nova reunió per a fixar la nova naturalesa de les plantes de l’empresa automobilística a la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca una vegada finalitzi la seva reindustrialització. Totes les parts han validat les línies generals del pla del hub d’electromobilitat que lidera l’empresa QEV Technologies i que va ser presentat en l’anterior reunió de la taula aquest mes de desembre, i s’han mostrat d’acord que aquest projecte centri la reindustrialització de la fàbrica de Nissan perquè “compleix amb els objectius de la comissió en oferir una solució industrial”, explica l’organisme.

Aquest pla d’electromobilitat per a aquesta planta en concret ocuparia les dues línies productives actuals de Nissan per a produir diversos models de vehicles, i s’analitzarà amb ells la necessitats concretes d’espai i d’actius per a veure si la configuració final del projecte dona cabuda per a una altra mena de projectes complementaris. La comissió també ha estudiat la proposta de l’empresa belga Punch, però la taula ha decidit mantenir-la “com a opció” i centrar els esforços en el hub de mobilitat elèctrica.

La taula tornarà a reunir-se el 21 de gener i compten amb un pla per al primer trimestre de 2022

“Volem prioritzar indústria vinculada al sector de la mobilitat sostenible i ajudar a impulsar projectes com el hub i Silence, que són estratègics per a l’economia de Catalunya”, ha explicat la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas. Els membres de la taula han acordat continuar treballant en les pròximes setmanes comptant amb un pla per al primer trimestre de 2022 i han tancat la pròxima reunió per al 21 de gener de l’any que entra. L’objectiu principal, segons ha reconegut el secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco, és “que els projectes resultants cobreixin les necessitats de la plantilla de les tres plantes de Nissan”. Precisament, les negociacions amb les empreses candidates QEV Technologies i Silence per a la reindustrialització dels centres de Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac, respectivament, es troben en una fase molt avançada a l’espera de concretar els últims detalls de l’acord global de reindustrialització per a totes les plantes de Nissan a Barcelona.

Totes les parts han constatat que tots dos projectes compleixen també amb els objectius de reindustrialització marcats per la comissió. “Continuarem avançant en el si de la comissió en la concreció dels diferents projectes que, com totes les parts han confirmat avui en l’esquema proposat, aporten una clara solució industrial d’ocupació i futur per a la reindustrialització de les plantes de Nissan a Barcelona”, ha afirmat el responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres.