21 de enero de 2022 | Actualizado 16:56

Els amarradors de Barcelona denuncien la manca d’efectius i reclamen la unificació salarial

Els treballadors de l'empresa Amarre de Barcelona han presentat un preavís de vaga indefinida a partir del proper 17 de gener
Assemblea de treballadors de Cemesa del passat dia 21 de desembre | USTP Port de Barcelona

La companyia Amarres de Barcelona, producte de la fusió de les firmes Mooring i Cemesa, ha començat a operar aquest mes de gener, però es mantenen conflictes anteriors. Els seus treballadors han decidit presentar un nou preavís de vaga indefinida a partir del proper 17 de gener per denunciar, entre altres qüestions, la falta d’efectius i pressionar per a la unificació salarial de tota la plantilla, segons ha anunciat el comitè d’empresa. No obstant això, “existeix la voluntat de, en un futur, asseure’s a negociar un conveni provincial que seria una solució present i futura per evitar conflictes entre patronal i sindicats, a més d’afermar l’activitat empresarial en l’amarrament amb més garanties per a les parts”, han assenyalat des de l’àmbit dels treballadors.

Els sindicats titllen d’“inadmissible” mantenir les condicions de Cemesa i Mooring en la nova empresa

Concretament, les entitats sindicals agrupades en Coordinadora han concretat en la presentació del nou preavís de vaga que existeix una “manca d’efectius suficients per cobrir les necessitats del servei”. També fonamenten la seva presentació del preavís de vaga en la necessitat d’unificar els “salaris de tota la plantilla per a evitar la doble escala salarial”, producte de la integració dels treballadors de Mooring i Cemesa en la nova empresa. “Es dona la circumstància que l’Amarre de Barcelona pretén ara una subrogació a l’ús, és a dir, en funció de cadascuna de les condicions que té l’empresa d’origen, la qual cosa és totalment inadmissible”, han manifestat els sindicats.

A més, dins de l’àmbit salarial, els amarradors reclamen “l’increment de l’IPC de l’any 2021, per a l’any 2022, així com un increment del 4% mínim per a l’any 2023 sobre les taules del 2022”. En aquest sentit, recorden que aquestes millores es reclamen “per a tots els treballadors, ja que els que són de Cemesa tenen congelats els seus salaris des de l’any 2012”. Una altra de les seves demandes és “el pagament per la realització dels serveis auxiliars, activitat que no està contemplada al conveni, així com el pagament per la polivalència”, han afegit. D’altra banda, també han manifestat a l’empresa altres mancances referides a la unificació de les condicions de la incapacitat temporal i el desacord en l’organització dels torns.