25 de enero de 2022 | Actualizado 13:52

Miss Kits creix en espai logístic i botigues físiques per aprofitar la tornada al ganxet

Van començar a distribuir els seus productes des d'un magatzem logístic a Hostalric (Girona) el 2021 per afrontar l'augment de demanda
Miss Kits

La pandèmia ha ocasionat un descens d’activitat en molts sectors, especialment durant el confinament. No obstant això, alguns no sols han aconseguit augmentar de manera exponencial les seves vendes, sinó que a més han aconseguit revitalitzar-se i sortir del seu nínxol. És el cas del ganxet. Un exemple de les seves xifres positives és la cadena de llanes Miss Kits, que va iniciar la seva marxa el 2014 amb una plataforma digital i, després d’anys de creixement, han obert les portes de dues botigues físiques, una a Barcelona i una altra a Madrid. L’última es va inaugurar l’any 2021 al costat del seu magatzem logístic a Hostalric (Girona), amb una superfície de més de 23.000 metres quadrats que gestiona l’operador FR Servicios Logísticos i els “facilita tot el treball”.

Durant aquests dos anys de pandèmia, les seves vendes s’han multiplicat per quatre. “Enguany esperem créixer un 15-20%, però sense realitzar grans inversions d’estructura”, explica el conseller delegat de Miss Kits, Álex Pérez. Tot i que el ganxet sempre ha estat associat a persones d’edat avançada, la companyia assegura que s’ha diversificat la clientela. És cert que gran part dels seus clients pertanyen encara a aquest nínxol, “ja que fer punt o ganxet era un passatemps d’antany”, però ara intervenen altres factors, com les noves tecnologies, les xarxes i l’estil de vida saludable. Aquestes tendències han desembocat en què “molta gent jove ha reprès la passió per teixir”. “Des dels Estats Units als països nòrdics o el Japó”, exposa el conseller delegat de Miss Kits, “amb el ganxet han tornat a crear grans comunitats i això mateix ha passat al nostre país”.

“Som l’empresa del nostre sector que més aposta per la llana local”
Álex Pérez Conseller delegat de Miss Kits

Ara bé, no tot ha canviat en el sector de la llana. La presència d’establiments continua sent un factor clau, i per això Miss Kits aposta per l’obertura de dues botigues físiques que se sumen als serveis que proporcionen a través de la plataforma digital. “En el món de les llanes i cotons, és important el contacte amb el producte, ja que hi ha característiques que depenen de cada usuari”, sosté Álex Pérez. El cas més habitual és el de la picor d’una llana i la tolerància de cada persona, una característica que només es pot provar mitjançant el tacte. El model de merceria tradicional es complementa amb la venda en línia i amb l’organització de tallers per acostar el món del punt i el ganxet als seus clients.

Pel que fa a la procedència dels seus productes, des de Miss Kits asseguren que ofereixen un ventall de llanes de tot el món. Entre els llocs destacats es troben Noruega, Amèrica Llatina, França, Itàlia, Nova Zelanda i Àfrica, però sobretot són d’Espanya. “Som l’empresa que més aposta per la llana local”, assenyala Álex Pérez, i especifica que treballen amb grans marques espanyoles de llana i també aposten per petits tintorers. “Hem estat el trampolí de molts en els seus inicis i ens agrada continuar descobrint i ajudant a petits artesans en els seus inicis”.

Miss Kits va multiplicar per quatre les seves vendes en dos anys, malgrat l’escassetat puntual de certs productes

La companyia especialitzada en llanes també s’ha vist afectada per les tendències mundials. “Com tots els que portem productes de fora, hem tingut diversos problemes de subministrament amb diversos proveïdors en diferents moments”, reconeix el directiu. Per a pal·liar l’escassetat puntual, afirma, Miss Kits es va veure obligada a reajustar-se a diverses marques d’altres llocs que no tinguessin les seves zones tancades.

Per a la importació i distribució treballen amb grans operadors del sector, mentre que la distribució espanyola i la darrera milla recau en empreses locals: “Portem un temps treballant amb ells, ens sentim molt còmodes i ens aporten confiança”. Malgrat el fort increment de demanda, Álex Pérez afegeix que, de moment, no es plantegen l’obertura de nous magatzems logístics en altres zones d’Espanya: “Volem treballar en la millora dels processos i treballs interns de l’empresa”.