17 de enero de 2022 | Actualizado 6:21
Generalitat de Catalunya

Catalunya impulsa un gran hub industrial i logístic a Lleida per revitalitzar la seva economia

El sector de Torreblanca-Quatre Pilans, amb 240 hectàrees destinades a activitat econòmica, connectarà per tren amb el Corredor Mediterrani

El vicepresident de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha presentat aquest dimecres un avanç del Pla director urbanístic d’activitat econòmica (PDUAE) de la Plana de Lleida, que permetrà l’impuls d’un gran sector industrial i logístic, de 240 hectàrees, a Torreblanca-Quatre Pilans. Aquest desenvolupament, en el qual es preveu una inversió de 230 milions d’euros, serà clau per al desenvolupament i la revitalització de l’economia de Lleida, alhora que ajudarà la regió a “superar un repte històric”, assegura Puigneró, “l’escassetat de sòl industrial”. L’anunci coincideix amb l’inici del procés participatiu, de dos mesos de durada, i s’emmarca en l’Estratègia per a la localització de Nous Sòls d’Activitat Econòmica de l’Executiu català.

El pla director urbanístic “neix de la necessitat de definir coordinadament un àmbit supramunicipal, destinat a activitat econòmica, en l’àmbit de Torreblanca-Quatre Pilans”, expliquen des de la Generalitat, que ha col·laborat en la seva redacció amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’Ajuntament de Lleida. Aquestes entitats consideren la localització del sector com a estratègica, perquè es troba en “una àrea d’interès econòmic, industrial i logístic”, situada entre les carreteres C-13 i N-240 i la via ferroviària R14 Lleida-Tarragona. D’aquesta manera, se situa en “un eix de primer ordre a nivell europeu”, com és el Corredor Mediterrani, la qual cosa permetrà un fort impuls econòmic a la regió de Lleida.

“El desenvolupament d’aquest sector és un símbol de superació de Lleida”
Jordi Puigneró Vicepresident y conseller de Polítiques Digitals i Territori de Catalunya

“Avui posem en el mercat un dels sectors d’activitat econòmica més grans de Catalunya, que mesura gairebé dues fàbriques Seat”, ha manifestat Puigneró. Aquest espai està pensat per a acollir empreses que precisin de grans parcel·les i destaca per ser el primer polígon de Lleida connectat amb ferrocarril, la qual cosa suposa, segons assevera el vicepresident, “descarbonizar i lluitar contra el canvi climàtic”. D’aquesta manera, la ubicació estratègica del nou sector connectarà per tren amb els dos principals ports de Catalunya, Barcelona i Tarragona, la qual cosa permetrà incrementar les sinergies entre aquestes importants àrees econòmiques, cap a les quals en l’actualitat es transporta un gran volum de productes agroalimentaris de la zona.

Si bé encara no s’ha presentat el pla definitiu, cosa que ocorrerà en dos mesos, després de finalitzar el procés participatiu, l’avanç del pla director urbanístic preveu que el sector de Torreblanca-Quatre Pilans “es recolzi en la implantació d’una nova terminal intermodal de mercaderies” que garanteixi la connexió amb infraestructures de tota Catalunya. De les 430 hectàrees que conformen el sector, aproximadament el 56%, un total de 240 hectàrees, es destinaran a la zona d’activitat econòmica, el 6% (28 hectàrees) a la nova terminal ferroviària i el 38% (162 hectàrees) a espais lliures, equipaments i serveis viaris.

28 hectàrees

L’avanç del pla director urbanístic xifra en 28 hectàrees la nova terminal ferroviària a Torreblanca-Quatre Pilans

Per compensar l’impacte ambiental i paisatgístic que pogués tenir un projecte de tal grandària, l’avanç del pla estableix la creació de mesures correctores i compensatòries, així com la minimització del consum de sòl, “dimensionant el sector a les seves necessitats reals”. Per a contribuir a la reducció d’emissions, a més de la descarbonització que suposa l’ús del tren per al transport de mercaderies, l’avanç del pla situa entre els seus objectius “la mobilitat sostenible amb les diferents modalitats de transport”.

Per a la seva formalització després del procés de consultes, el pla director urbanístic haurà de ser aprovat, en primer lloc, per la comissió territorial d’urbanisme de Lleida, previsiblement durant aquesta primavera. Posteriorment, després del preceptiu període de presentació d’al·legacions, serà la comissió de territori de Catalunya, durant el segon semestre de 2022, la que hagi de donar el seu vistiplau.