17 de enero de 2022 | Actualizado 6:21

El port de Tarragona optimitza la seguretat de l’enllaç ferroviari amb les instal·lacions d’Adif

La solució “permetrà compatibilitzar” el sistema d'Adif i el del port, alhora que facilitarà la detecció de diferents amples de via
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha tret aquest dimecres a licitació la millora de la seguretat de les seves connexions ferroviàries amb les instal·lacions d’Adif, una actuació pressupostada en 196.945 euros i amb un termini de finalització de tres mesos. En concret, seguint les recomanacions en un estudi encarregat el 2020, el recinte tarragoní instal·larà un bloqueig automàtic en la connexió ferroviària entre Esplanades de Ribera del port i la xarxa ferroviària d’Adif.

L’actuació s’emmarca en l’acord signat al juny entre l’Autoritat Portuària de Tarragona i Adif

Aquest sistema permetrà “garantir la seguretat de manera automàtica dels moviments entre les dues xarxes ferroviàries”, indiquen des de l’autoritat portuària. És a dir, s’automatitzarà una seguretat que fins ara gestionen conjuntament i per mitjans telefònics el responsable de Circulació d’Adif i l’autoritat responsable de Circulació de l’autoritat portuària. D’aquesta manera, aquesta tecnologia “permetrà la compatibilització” entre el sistema d’Adif i el del port, alhora que facilitarà la detecció de diferents amples de via, “millorant la seguretat i l’eficiència de les operacions”, conclou l’autoritat portuària.

L’actuació s’emmarca en el que s’estableix pel protocol signat al juny entre les dues entitats, en el qual es va crear un equip conjunt Adif-Autoritat Portuària de Tarragona. Va ser el primer d’aquestes característiques signat en l’Estat i està permetent compatibilitzar i millorar “la planificació i la gestió del tràfic de mercaderies en el complex ferroportuario” tarragoní.