20 de mayo de 2022 | Actualizado 17:30

Els amarradors de Barcelona sotmeten a votació la desconvocatòria de la vaga

Les negociacions han permès desencallar la situació i el consens entre les parts depèn de la ratificació en assemblea
Treballadors de l'empresa Amarre de Barcelona | USTP

Els treballadors d’Amarres de Barcelona, resultat de la fusió entre Cemesa i Mooring, han aconseguit un principi d’acord amb l’empresa per a desconvocar la vaga convocada a partir del 17 de gener. Totes dues parts han mantingut diverses reunions per a avançar en les negociacions i ha estat sobre el migdia d’avui quan s’ha aconseguit un consens. Segons expliquen des del sindicat Coordinadora, el document serà sotmès demà a ratificació en una assemblea de treballadors. En el cas que acceptin les condicions acordades, es desconvocaria la vaga.

De moment, segons assegura Coordinadora, “el principal escull és la pèrdua de drets laborals i econòmiques en les noves contractacions, ja que la resta de treballadors són subrogats”. Altres motius esgrimits per les entitats sindicals agrupades en Coordinadora han estat la falta d’efectius suficients per a cobrir els serveis, així com la unificació de salaris entre els treballadors de totes dues empreses fusionades en una. En matèria salarial, els amarradors també demanaven un increment de l’IPC de l’any 2021 per al 2022, a més de l’augment del 4% mínim per a l’any 2023 “sobre les taules del 2022” i el pagament per serveis auxiliars prestats pels treballadors. Els empleats de les extintes Mooring i Cemesa reclamen les mateixes condicions laborals des de la unió de totes dues companyies. L’últim preavís de vaga, que va ser retirat pocs dies abans del seu inici, va tenir lloc a l’octubre per les mateixes raons.