26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01

El port de Tarragona reforçarà la seva internacionalització el 2022 amb la seva presència en 40 fires

L'entitat portuària promocionarà el seu pla Horitzó 2023, exercici en què confluirà la posada en marxa de desenvolupaments estratègics
La directora comercial del port, Genoveva Climent, i el moderador de la cinquena edició del Med Hub Day, Patrick Kulsen, el novembre passat durant la fira organitzada pel recinte tarragoní | Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona buscarà reforçar la seva senda de creixement al llarg d’aquest any, en el qual estarà present en gairebé 40 fires comercials “per captar nous clients i trànsits”. En el transcurs d’aquestes participacions, presentarà els seus nous projectes i futurs desenvolupaments inclosos en el pla Horitzó 2023. Després de consolidar-se el 2021 com un dels recintes espanyols que millor s’ha recuperat de la crisi generada per la pandèmia, l’equip comercial de l’autoritat portuària preveu ampliar les seves xarxes visitant fins a 10 països al 2022.

L’enclavament situa 2023 com un exercici clau per als seus projectes estratègics, perquè “conflueixen en el temps la posada en funcionament d’infraestructures clau per al creixement del port de Tarragona”, com la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i l’ampliació i millora de la terminal Intermodal de la Boella, a més del “salt endavant” que suposarà l’arribada de dues connexions terrestres essencials per als seus trànsits, el Corredor Mediterrani i el túnel del Coll de Lilla.

Durant l’any actual i amb la vista posada en el següent, l’autoritat portuària se centrarà especialment en la projecció internacional del seu pla Horitzó 2023. Destaquen esdeveniments com LogiChem sobre productes químics (Rotterdam), RISI European Conference especialitzada en pasta de paper (Lisboa), la fira del sector immologístic MIPIM (França), la Biofuel International Conference & Expo (Bèlgica), la Seatrade Cruise Global (Estats Units) o la fira especialitzada en Ro-Ro Shippax Ferri Conference (Suècia), entre molts altres.

A més, el recinte tarragoní repetirà al novembre com a amfitrió de la sisena edició del Med Hub Day sobre líquids a granel, un esdeveniment en què cada any reuneix representants de la comunitat petroquímica del seu entorn, juntament amb ponents internacionals, on es debaten qüestions d’interès per als agents relacionats amb el principal trànsit del port. D’aquesta manera, l’autoritat portuària tractarà de reforçar el seu paper com hub europeu per als productes químics a granel.

La primera fira que comptarà amb la presència de l’autoritat portuària tarragonina tindrà lloc aquesta mateixa setmana a Madrid, al Fitur, dedicada al sector de creuers, on donarà compte dels seus recents progressos en aquest àmbit. Després de la inauguració a l’octubre del nou moll de Balears, en els pròxims mesos s’anunciarà l’adjudicatari de la terminal de creuers, en la qual tenen “unes 30 escales previstes i al voltant de 60.000 passatgers per a la temporada 2022”, asseguren des del recinte.