28 de junio de 2022 | Actualizado 12:26

Els amarradors de Barcelona inicien la vaga sense negociacions a la vista

L'Autoritat Portuària de Barcelona admet retards d'hora i mitja per la manca de treballadors, però garanteix l'operativa portuària
Treballadors d'Amarraments de Barcelona abans de la vaga | USTP

Els amarradors del port de Barcelona han iniciat la vaga indefinida prevista després de desestimar el preacord aconseguit amb la patronal. Des de primera hora, els serveis mínims s’han establert en el 70%, que els treballadors de les antigues Mooring i Cemesa titllen de “abusius”, ja que aquesta xifra suposa que 14 de les 20 persones de la plantilla continuïn amb la seva jornada laboral. De moment, segons afirmen des dels sindicats agrupats en Coordinadora, “l’empresa no ha fet cap moviment per posar fi a la vaga”. Per aquest motiu, sostenen, la vaga seguirà endavant.

70%

Els serveis mínims dels amarradors durant la vaga indefinida s’han establert en el 70%

Més enllà dels serveis mínims obligatoris, aquest matí els treballadors d’Amarrament de Barcelona no han pogut utilitzar mitjans terrestres per treballar. D’altra banda, avui només han pogut utilitzar una de les dues bases de les quals disposen per desenvolupar la seva feina, una decisió que augmenta, segons van explicar els amarradors, “el risc de contraure Covid”.

Quant a l’operativa del port de Barcelona, els vaixells que entren i surten de la infraestructura catalana estan sofrint “endarreriments d’hora i mitja o fins i tot de dues hores”, segons ha confirmat el president del recinte portuari, Damià Calvet. La raó resideix en què en un dia normal se succeeixen quatre o cinc amarraments simultanis, però avui només n’hi ha un. El president del port de Barcelona ha manifestat que estan seguint l’operativa marítima “puntualment, a cada minut” i que “tots els vaixells programats perquè entrin i surtin de Barcelona ho faran”. Per a avui, ha explicat, hi ha previstos 23 atracaments. L’Autoritat Portuària de Barcelona es va reunir amb els principals sindicats d’amarradors el divendres per conèixer les seves peticions i va intentar organitzar una taula de diàleg per demà, segons les fonts sindicals, però els treballadors no han acceptat la mediació.