20 de mayo de 2022 | Actualizado 17:30

Els amarradors de Barcelona pressionen amb talls de trànsit i piquets

S'ha convocat una reunió de mediació per a desencallar la situació i arribar a un pacte per deixar enrere la vaga
Talls de trànsit al port de Barcelona per la vaga d'amarradors | USTP

La vaga dels treballadors d’Amarre de Barcelona, fusió de les antigues Cemesa i Mooring, manté el pols amb talls de trànsit a l’interior i voltants del recinte portuari i piquets. A la suma dels retards que sofreixen els vaixells per la manca d’efectius, s’afegeixen les afectacions del transport terrestre, que s’ha vist obligat a desviar-se per dos bloquejos i una marxa lenta dels amarradors. Avui s’esperen 21 vaixells al port i set han pogut ser atesos amb els serveis mínims decretats per l’Autoritat Portuària de Barcelona, però es preveuen retards en hores puntes, especialment de tarda, quan desembarquen els ferries.

Un vaixell de càrrega a granel no va poder entrar ahir al recinte perquè no podia partir un altre vaixell descarregat

A primera hora del matí, els amarradors han organitzat una marxa lenta que ha tallat el trànsit durant dues hores entre la central de Cemesa i la capitania marítima. Entre les 7.25h i les 9.35h, segons afirmen des de l’Autoritat Portuària de Barcelona, “s’ha desviat la circulació per altres llocs” i, d’aquesta manera, “no hi ha hagut problema de col·lapse”. Els treballadors d’Amarre de Barcelona han tallat de nou el trànsit durant una hora a l’altre costat del port, a la sortida de la Zona Franca. Durant la primera i la segona jornada de vaga, els amarradors han repartit piquets pel recinte portuari i han inutilitzat un cotxe per a maniobres en la terminal APM, segons assegura el membre del comitè de la vaga i el delegat d’empresa de USTP, Samuel Torrent. Esperen “boicotejar algun cotxe més amb els piquets” i intentar-ho amb els pots utilitzats per treballar, a més de nous talls de trànsit.

Quant a les afectacions marítimes, de les 23 peticions d’entrada al port rebudes ahir per l’Autoritat Portuària de Barcelona, segons ha explicat el seu president, Damià Calvet, es van operar totes a excepció d’un vaixell de càrrega a granel que no va poder entrar al moll d’Ergransa perquè no va poder partir un altre vaixell allà atracat. Els retards varien entre 1-2 hores, amb afectacions puntuals de majors retards, i depèn del moment i de la tipologia de vaixell. Segons afirma Samuel Torrent, “un creuer va arribar tres o quatre hores trigui” i “la mitjana de retard ha estat de 2-4 hores”, encara que de nit “vam fer unes 20 maniobres”. Per avui, s’esperen 21 vaixells i ja han entrat set abans de les 10 del matí. “A tots ells se’ls ha atès amb els serveis mínims”, asseguren des de l’Autoritat Portuària de Barcelona i esperen que als 14 que venen de tarda “se’ls atengui igual”. “Estem prioritzant tots els serveis amb passatgers”, ha manifestat Damià Calvet, perquè “són els que poden fer sofrir més a la gent”.

Els retards dels vaixells varien entre una i més de dues hores, segons l’Autoritat Portuària de Barcelona

L’empresa Amarres de Barcelona encara no ha fet el primer pas perquè els seus treballadors desconvoquin la vaga. Per la seva part, l’autoritat portuària es manté com a “observador”. “Estem fent seguiment de la mediació de la Generalitat, del diàleg entre les parts”, ha explicat el president del port de Barcelona i espera que “acabi sorgint la millor solució possible des d’un punt de vista de drets laborals i serveis portuaris”. S’ha convocat una reunió de mediació demà al matí per a desencallar la situació.

Una de les queixes dels treballadors se centra en els serveis mínims decretats: “L’empresa havia exigit a l’autoritat portuària 18 persones i ens han fet la mala jugada entre els dos”, subratlla Samuel Torrent. En tot cas, titlla de “molt abusius” els serveis mínims acordats del 70%, que representen 14 persones de 20. “Estan sobrecarregant de torns a la gent”, afegeix. Com a conseqüència, se sumen hores d’estar en els pots esperant a atendre els vaixells: “No pots tenir a una persona fent la seva activitat en un pot ficat unes 8 o 10 hores amb fred i estar pendent de si amarra amb el canvi i espera al fet que el vaixell faci les maniobres”, explica. Per aquesta raó, assegura, estan preparant una denúncia per riscos laborals que presentaran demà.

TRES CONDICIONS PER FINALITZAR LA VAGA
El membre del comitè de la vaga destaca que “som a prop” de les condicions que sol·liciten i “una unificació de salaris més o menys s’ha aconseguit”. Abans, els treballadors de Mooring cobraven un sou del 30-35% menys que els seus companys. Tot i que han convocat una vaga indefinida, Samuel Torrent declara que “l’empresa ha posat de la seva part, s’ha avançat i s’ha fet una inversió. S’han equiparat a l’alça les categories, s’han millorat les condicions i s’ha pujat el sou”. Amb la unió de totes dues empreses en una, continua, “hem aconseguit ajuntar-nos, crec que estem fent una bona feina i hem avançat”.

Per desconvocar la vaga, seria necessari complir tres condicions: “Que es destinin 18 persones per a l’amarrament i fiquin més gent per als serveis auxiliars, el tema de les noves contractacions perquè l’empresa no es compromet al fet que tingui les mateixa condicions que nosaltres, i un reajustament de l’increment de l’IPC” de l’any 2021 per al 2022, a més de l’augment del 4% mínim per a l’any 2023. “Són coses que es venen reclamant des de fa temps”, conclou, i afegeix que en relació a l’IPC es ve reclamant des del 2012.