26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01
David Prat | Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

David Prat substitueix Xavier Flores com a director general d’Infraestructures de Catalunya

El nou director general compta amb una trajectòria global de 20 anys lligat al departament de Polítiques Digitals i Territori

La Generalitat de Catalunya ha oficialitzat el nomenament de David Prat com el seu nou director general d’Infraestructures de la Mobilitat. Substitueix Xavier Flores, qui la setmana passada va deixar el càrrec per incorporar-se com a secretari general d’Infraestructures del ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana.

David Prat és enginyer de Camins, Canals i Ponts i graduat en enginyeria en Tecnologies Aeroespacials, i fins ara ha exercit la funció de cap del servei de Transports del departament de Polítiques Digitals i Territori al Camp de Tarragona. Durant els últims dos anys, ha liderat la direcció del projecte de tramvia del Camp de Tarragona i ha encapçalat diverses propostes de millores de mobilitat.

El nou director general compta amb una trajectòria de 20 anys en l’administració catalana, on va treballar entre 1999 i 2007, i des de 2010 fins ara, al departament de Polítiques Digitals i Territori, ocupant entre altres càrrecs el de subdirector general de Programació i Execució, cap del Servei de Mobilitat de Terres de l’Ebre i subdirector general de Planificació i Projectes. En la seva dilatada trajectòria, destaca la seva participació en projectes com l’impuls de la línia L9, les prolongacions dels FGC a Sabadell i Terrassa, l’ampliació de la C-58 entre Terrassa i l’AP-7 o l’ampliació de la C-17 entre Granollers i Parets.

David Prat també ha treballat en el sector privat, on ha dut a terme altres projectes “de gran repercussió pública”, asseguren des de la Generalitat. Per exemple, en el seu lloc com a director de projectes de la consultora IDOM, va redactar el projecte d’arquitectura i instal·lacions per a la posada en funcionament de la L5 de metre entre Horta i Vall d’Hebron, així com el projecte constructiu del tram de l’Eix Diagonal entre la Pobla de Claramunt i Castellfollit del Boix.