20 de mayo de 2022 | Actualizado 17:30

El Liceu projecta una segona seu a l’espai de l’Imax del Port Vell de Barcelona

L'entitat cultural i operística catalana secunda continuar treballant en els estudis tècnics i econòmics de viabilitat del projecte
Gran Teatre del Liceu

El projecte Liceu Mar ocuparà l’espai que deixa l’edifici del Imax, situat en el Port Vell de Barcelona i sense activitat dese 2014, on la institució catalana instal·larà la seva segona seu a la ciutat per acollir les activitats que no pot absorbir la seva seu principal. Així ho han acordat els equips de l’Autoritat Portuària de Barcelona, l’Ajuntament i el Liceu, i així ho ha constatat la comissió executiva de l’entitat cultural, que aquest dimecres ha donat el vistiplau a la continuació “dels estudis tècnics i econòmics per constatar la viabilitat del nou projecte”.

“Liceu Mar és una oportunitat per reordenar el port i acostar-lo encara més a la ciutadania”
Damià Calvet President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

El president de l’autoritat portuària, Damià Calvet, ha manifestat que el Liceu Mar oferirà “més usos culturals per projectar Barcelona i Catalunya al món, una oportunitat per reordenar el moll de Espanya i acostar encara més el port a la ciutadania”. La integració del recinte marítim amb Barcelona, en el que es denomina relació port-ciutat, és un dels objectius inclosos en el seu IV Pla Estratègic, i en ell s’emmarca aquest projecte. A més, la segona seu del Gran Teatre del Liceu “enriquirà i dinamitzarà” el Port Vell, afirma l’autoritat portuària, perquè “la cultura sempre serà benvinguda en el port de Barcelona”.

Aquest nou edifici serà també un “eix estratègic” al qual el Liceu aspira des de fa anys. En ell, espera desenvolupar “un espai polivalent i dinamitzador de Barcelona”, on complementarà l’activitat educativa del Petit Liceu, fixarà una temporada estable de dansa i serà la seu d’un futur Centre d’Òpera de Nova Creació. En aquesta última iniciativa, el Liceu impulsarà “el treball en xarxa amb professionals i agents escenicomusicales de la ciutat i del país”, afirmen des del teatre.