20 de mayo de 2022 | Actualizado 6:36

Barcelona es manté com el primer port d’Espanya en bunkering de GNL

El subministrament als vaixells de Baleària que operen en el recinte català i les escales de creuers protagonitzen l'alça del gas
El creuer 'Aida Nova' en una operativa de subministrament de GNL al port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona va acollir al llarg de 2021 un total de 236 operacions de subministrament de gas natural liquat (GNL) en vaixells, la qual cosa suposa 65.050 metres cúbics, prop del 66% més que en l’exercici anterior. El recinte català manté la seva posició com a primer port de bunkering d’aquest gas en tot el sistema portuari espanyol i del Mediterrani, “i se situa entre els principals ports del món per al subministrament de GNL, com Rotterdam o Singapur”, celebren des de l’autoritat portuària.

El GNL va continuar creixent, malgrat el coronavirus i els increments en el seu preu

Aquest combustible, més sostenible que el convencional malgrat no quedar lliure d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, va ser usat principalment en ferries i creuers, dos segments que s’han vist fortament afectats per la crisi del coronavirus. Malgrat això i dels preus a l’alça del GNL, especialment en l’últim trimestre del 2021, el recinte català va aconseguir superar amb escreix els subministraments d’aquest combustible respecte a 2019 (37.500 metres cúbics) i 2020 (39.150 metres cúbics).

L’Autoritat Portuària de Barcelona atribueix gran part d’aquest increment als cinc vaixells de Baleària que han operat al port propulsats amb GNL i que han estat responsables de l’ús de 27.000 metres cúbics, el 41% del total de 65.050 metres cúbics d’aquest combustible subministrats des de la capital catalana. A més, la companyia ha dut a terme durant aquest any la seva primera operació pilot de subministrament de BioGNL al fast ferri ‘Eleanor Roosevelt’.

D’altra banda, els 38.000 metres cúbics restants de GNL subministrats al port de Barcelona al llarg de l’any han anat a parar a creuers, que “tot i que que la seva activitat no es va reprendre fins al mes de juny, han superat els nivells prepandèmics”, asseguren des de l’entitat portuària. En concret, aquest 59% de subministraments de GNL s’han usat en creuers del grup Carnival, que té quatre vaixells que operen regularment al port i han realitzat un total de 18 operacions de subministrament ship-to-ship (de vaixell a vaixell).

L’autoritat portuària preveu mantenir el creixement al 2022 de l’ús del GNL per a ferries i creuers. Ja el mes de desembre va començar a operar el nou creuer de Costa Cruceros, ‘Costa Toscana’, i durant el primer trimestre d’enguany ho començarà a fer l’‘Aida Cosma’, tots dos propulsats amb GNL. A més dels esmentats segments, també les navilieres estan apostant per la posada en servei de vaixells portacontenidors i de vaixells vaixells de càrrega a granel amb el GNL com a carburant.

El president del recinte català, Damià Calvet, recorda l’objectiu marcat en el seu IV Pla Estratègic 2021-2025 de “reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en un 50% l’any 2030 i convertir-se en un port neutre d’emissions el 2050”. En termes de GNL, el port aplica una bonificació del 50% en la taxa T1 -que paga el vaixell quan atraca-, del 30% en la bonificació comercial per usar GNL i del 10% més si també s’usen combustibles no contaminants durant l’última escala fins al port.