20 de mayo de 2022 | Actualizado 17:30

CTC busca finançament europeu per a la renovació i ampliació de la terminal de la Boella

Combi Terminal Catalonia aspira a rebre d'Europa el 30% dels més de 25 milions d'euros d'inversió previstos
Terminal intermodal de La Boella | Autoritat Portuària de Tarragona

La societat Combi Terminal Catalonia (CTC) ha sol·licitat oficialment al port de Tarragona la concessió, per un import de 25,6 milions d’euros, d’un espai de 13 hectàrees on durà a terme la construcció i explotació de la futura terminal intermodal ferroviària PortTarragona Terminal-La Boella. Aquest tràmit administratiu, que es basa en els acords de finals de 2020 entre CTC i el recinte portuari, permetrà al consorci renovar la terminal existent, d’una superfície de cinc hectàrees, i ampliar-la vuit més en l’espai del moll de Galícia. Després d’acabar la seva fase d’estudi, pressupostada en 2,71 milions d’euros i finançada al 50% per la Comissió Europea, l’aliança comercial presentarà enguany una nova convocatòria per als fons del Mecanisme Connectar Europa (CEF, per les seves sigles en anglès).

El màxim responsable de CTC i directiu del seu soci majoritari BASF, Antoni Torà, afirma que la xifra de 25,6 milions d’euros per a renovar i ampliar la terminal “és aproximada”, encara que la inversió final estarà “entre 25 i 30 milions d’euros”. En aquesta fase, l’aliança empresarial podrà aconseguir subvencions europees per un màxim del 30% del valor de la construcció. Si bé els agradaria començar les obres al llarg d’enguany, segons el que es va preveure inicialment, Torà creu que “segurament serà a principis de 2023, per a acabar-les a finals de 2024”.

Aquest desenvolupament avança en sincronia amb el Corredor Mediterrani, al qual aspira a connectar-se una vegada acabat, i es projecta com un node intermodal clau per al sector industrial tarragoní. Una vegada estigui en servei, la terminal de la Boella operarà vuit trens diaris en tots dos sentits, amb ample ibèric i internacional, tres als destins peninsulars de Madrid, Andalusia i Portugal, i cinc cap a altres destins europeus. La futura terminal comptarà amb capacitat per moure 480 utis diàries, al voltant de 120.000 anuals, la qual cosa suposa multiplicar per sis el volum de mercaderies mogudes en l’actualitat.

Per aconseguir aquestes previsions, “volem donar més serveis i per donar-los necessitem més terreny”, destaca el responsable de CTC, “per això hem demanat aquestes 13 hectàrees”. A més, entre altres actuacions a La Boella, els diners es destinaran a la instal·lació de grues pòrtic, a la digitalització i a la construcció d’instal·lacions on poder operar amb mercaderies ADR, habituals en la indústria química. “La terminal està definida com a multiproducte i multiclient”, recorda Torà, per la qual cosa “amb els trens, hi haurà contenidors de qualsevol mena d’indústria”. Malgrat la importància a la província del sector petroquímic, que conforma el nucli dur de l’accionariat de CTC, “no podem oblidar altres sectors, com l’agroalimentari, que també tenen un pes rellevant a Tarragona”.