20 de mayo de 2022 | Actualizado 6:36

La taula de reindustrialització de Nissan confirma a QEV i Silence per a la Zona Franca de Barcelona

Els integrants d'aquest hub de electromobilitat no ocuparien tot l'espai i es planteja incorporar projectes industrials i logístics
Instal·lacions de Nissan a la Zona Franca de Barcelona | Nissan

El repartiment de fàbriques de l’empresa automobilística nipona Nissan a Barcelona continua en 2022. Després de descartar el projecte de la xinesa Great Wall Motors, la taula de reindustrialització va optar a la fi de desembre per avançar en les negociacions amb el hub d’electromobilitat, liderat amb l’empresa QEV Technologies i la companyia Silence. De moment, els integrants de la comissió de reindustrialització continuen donant suport a aquests dos projectes perquè el hub de descarbonització ocupi les instal·lacions de la Zona Franca de Barcelona i de Sant Andreu de la Barca i Silence s’estableixi a la fàbrica de Montcada i Reixac.

Com que el hub d’electromobilitat no ocuparia íntegrament la fàbrica a la Zona Franca de Barcelona, l’última reunió s’ha centrat, precisament, en la configuració de l’espai disponible. En la seva proposta, el hub de descarbonització inclou l’ús de les dues línies productives de Nissan per a la fabricació de diversos models de vehicles elèctrics. L’espai disponible, segons afirmen des del fabricant japonès, es destinaria a projectes logístics que han estat proposats pel hub per a complementar la seva activitat, i a més, per a futurs projectes industrials.

Un requisit indispensable per a Nissan és que el seu Centre Tècnic Europeu a Espanya mantingui la seva actual ubicació a la Zona Franca de Barcelona. La configuració final d’aquestes instal·lacions es tornarà a debatre en els pròxims dies en una reunió convocada pel comitè tècnic de la comissió de reindustrialització al costat del hub i al Consorci de la Zona Franca de Barcelona. D’altra banda, la comissió s’ha mostrat “convençuda” davant les solucions proposades per als centres de Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac. Les negociacions d’aquestes dues plantes encara estan pendents de detallar alguns aspectes. De moment, la pròxima reunió de la comissió està prevista per a febrer.

Cap dels projectes presentats, excepte el de Great Wall Motors, ha estat encara descartat del tot

“Empreses com Silence o projectes com el hub donaran futur industrial a les plantes de Nissan. Cal tancar escenaris i acords en les pròximes setmanes”, ha destacat el secretari general d’Indústria i Pime del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco. La directora general d’indústria de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, ha subratllat l’avanç en la configuració de l’espai de la zona franca “per a garantir les millors opcions pel projecte del hub” i, al mateix temps, s’està “buscant que els projectes complementaris puguin crear sinergies amb el hub”.

Des de Nissan asseguren que excepte el projecte presentat i retirat per la mateixa companyia Great Wall Motors, cap projecte ha estat encara descartat. Per tant, les idees presentades per Goodman per a destinar l’espai de la zona franca al sector de la logística o el del port de Barcelona per mediació de Cilsa, així com el de l’empresa belga Punch, segueixen a la llista de candidats. Mentrestant, la plantilla de Nissan de 1.500 empleats va finalitzar la seva activitat el 31 de desembre sense alternativa al seu lloc de treball. La Comissió Europea ha proposat utilitzar 2,8 milions d’euros del Fons d’Adaptació a la Globalització (FEAG) per a recol·locar a 450 persones, sempre que la institució europea rebi el vistiplau del Parlament Europeu i del Consell.