21 de mayo de 2022 | Actualizado 6:29
Centre Logístic de Barcelona-Can Tunis | Adif

Adif adjudica les obres d’ample internacional a Can Tunis a una UTE liderada per Acciona

L'execució rebrà finançament europeu i completarà la integració del centre logístic en el sistema ferroportuari de Barcelona

El consell d’administració d’Adif ha autoritzat l’adjudicació del contracte d’execució d’obres per implantar en deu mesos l’ample internacional en el Centre Logístic de Barcelona-Can Tunis. Els treballs, valorats en 10,3 milions d’euros, han estat adjudicats a la UTE conformada per Acciona Construcció, Control i Muntatges Industrials i Societat Espanyola de Muntatges Industrials.

L’execució de les obres, licitades al maig de l’any passat i recolzades per fons europeus Next Generation, pretenen impulsar “la integració del ferrocarril en la cadena logística” en un centre logístic estratègic per la confluència de la línia Castellbisbal-Morrot, pertanyent a la Red Ferroviaria de Interés General (RFIG), i les línies d’accés al port de Barcelona. Les actuacions contemplen la col·locació d’un tercer carril a la via 2 del ramal del costat Castellbisbal, amb una longitud de 1,5 quilòmetres. Així mateix, a la platja de vies de Can Tunis s’implantarà l’ample mixt en sis vies, amb unes longituds útils d’entre 550 metres i 750 metres. D’altra banda, a la capçalera de Morrot s’instal·larà l’ample mixt en la via 2.