21 de mayo de 2022 | Actualizado 6:29

Global Ports Holding s’adjudica la terminal de creuers del port de Tarragona

La instal·lació se situarà al moll de Balears, on l'operador de creuers construirà un edifici d'última generació
Representació del nou espai que construirà el grup adjudicatari a la terminal, amb un disseny modular i flexible per oferir tot tipus de serveis als passatgers de creuers | Autoritat Portuària de Tarragona

El consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha aprovat l’adjudicació de la seva nova terminal de creuers del moll de Balears a l’operador Global Ports Hòlding (GPH). Aquesta companyia, d’àmbit internacional, rebrà una concessió per un termini de 12 anys per dur a terme la construcció i gestió d’aquesta terminal per a passatgers, amb opció de prorrogar-la sis anys més. Entre altres actuacions, el grup invertirà fins a 5,5 milions d’euros en la construcció de “una nova terminal de creuers modular d’última generació”, que utilitzarà energia solar per satisfer les necessitats elèctriques de la instal·lació.

Aquest edifici modular està pensat per oferir als creueristes tot tipus de serveis, amb un disseny flexible per “adaptar la terminal a les necessitats futures de capacitat, oferint un espai per a esdeveniments en un entorn singular”, afirmen des de l’autoritat portuària tarragonina. A més, l’espai disposarà de Dutty free, F&B i una àrea intermodal per a l’estacionament d’autocars i vehicles. El director executiu de GPH, Emre Sayin, ha valorat l’adjudicació de la terminal de creuers del moll de Balears com a “important” per a la seva companyia, perquè reforça la seva creixent presència a la Península Ibèrica i el Mediterrani Occidental, com en el cas del port de València, on gestionarà juntament amb Baleària la nova terminal de passatgers. “Esperem treballar amb totes les parts interessades per augmentar el trànsit de passatgers a Tarragona de manera sostenible i responsable”, ha manifestat Sayin.

“Aquesta adjudicació suposa un gran impuls al projecte turístic de la Costa Daurada”
Josep Maria Cruset President de l'Autoritat Portuària de Tarragona

L’autoritat portuària ha realitzat entre 2020 i 2021 una inversió per valor de 30 milions d’euros per a l’electrificació i ampliació del moll de Balears, que compta ara amb una esplanada de 40.000 metres quadrats, ha incrementat la línia d’atracada en 700 metres i ha ampliat l’àrea disponible per a l’operativa de creuers. Aquest moll va ser inaugurat el passat mes d’octubre amb la vista posada en l’increment de la capacitat d’atracada de vaixells, permetent l’acollida simultània de quatre creuers de gran grandària. Segons el president de l’autoritat portuària, Josep Maria Cruset, aquesta adjudicació a GPH “suposa un gran impuls addicional” per a l’estratègia turística de la Costa Daurada, a causa de l’“excel·lent posició al mercat” del grup adjudicatari, així com “la seva trajectòria, experiència i professionalitat”.