5 de octubre de 2022 | Actualizado 9:43

Cimalsa situa com a prioritats per al 2022 les seves actuacions als Logis Montblanc i Empordà

La companyia catalana invertirà 4,5 milions d'euros en els diferents projectes planejats al llarg d'enguany
Imatge aèria del Logis Empordà | Cimalsa

L’empresa pública catalana Cimalsa destinarà un total de 4,5 milions d’euros per dur a terme els seus projectes previstos al llarg d’enguany. El gruix de la inversió se centrarà en dos desenvolupaments que considera prioritaris: la urbanització del Logis Montblanc i l’ampliació del Logis Empordà. A més d’aquestes dues actuacions, la companyia assegura que està “impulsant la dotació d’intel·ligència artificial en totes les infraestructures” que estan gestionant en l’actualitat, un sistema ja incorporat a la CIM Vallès, que “es farà extensiu a la resta d’instal·lacions per obtenir dades d’activitat econòmica i del sector del transport en temps real”.

“Els Logis Montblanc i Empordà són dos projectes clau per al sector logístic català”
Enric Ticó President de Cimalsa

Pel que fa al Logis Montblanc, Cimalsa va vendre la meitat de les parcel·les el 2021, durant la seva primera fase de comercialització, i per enguany preveu redactar i aprovar els projectes d’urbanització i reparcel·lació. L’empresa catalana espera aconseguir enguany l’aprovació i licitació d’aquesta actuació, les obres de la qual estima que s’iniciaran el 2023. D’altra banda, al Logis Empordà ja s’han venut o reservat la totalitat de les parcel·les, i els pròxims desenvolupaments se centren en la seva ampliació, una execució en la qual Cimalsa ja està treballant al costat del Institut Català del Sòl (Incasòl).

“Aquest any tenim damunt de la taula els treballs previs de Logis Montblanc i l’estudi de l’ampliació de Logis Empordà”, ha manifestat el president de Cimalsa, Enric Ticó, qui ha qualificat aquests projectes com a “clau per al sector logístic català i per a la creació de llocs de treball de qualitat”. Tot i que encara no disposen de connexió ferroviària, Cimalsa remarca la seva aposta per la multimodalitat amb el desenvolupament d’aquestes dues plataformes, situades en importants nodes industrials a Catalunya, que en un futur integraran “els mitjans de transport viari i ferroviari per impulsar la sostenibilitat en el sector”.

L’empresa pública ha destacat entre les seves principals “fites” de 2021 la finalització de la segona fase d’urbanització del Logis Empordà, la venda de les dues primeres parcel·les del Logis Montblanc, la inauguració del centre de formació i serveis al transport de la CIM La Selva i les obres de reforma i millora de l’aparcament del Truck Center de Riuclar (Tarragona), un centre de servei, formació i estacionament destinat a mercaderies perilloses. Quant a aquest últim desenvolupament, Cimalsa ha anunciat que aquest any té previst dur a terme la segona fase de remodelació de l’aparcament.