5 de octubre de 2022 | Actualizado 9:43

Les tecnològiques Picvisa i Alisys s’incorporen al DFactory de la Zona Franca de Barcelona

“Ens ajuda a continuar impulsant el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0”, ha manifestat Pere Navarro sobre l'arribada de les noves firmes
L'activitat de Picvisa se centra en l'ús d'intel·ligència artificial per al reciclatge i la valorització de residus | Picvisa

El hub d’innovació liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), DFactory, ha sumat dues noves empreses al seu ecosistema 4.0, la tecnològica especialitzada en intel·ligència artificial per a la gestió de residus Picvisa i la desenvolupadora de softwares de robòtica dinàmica, social i de servei Alisys. Totes dues companyies “comparteixen la visió del projecte”, celebra el delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona i president de DFactory Barcelona, Pere Navarro, “ens ajuden a continuar impulsant el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0 i al seu torn promoure l’atracció de talent, la tecnologia i les inversions en un espai compartit”.

L’arribada d’Alisys a aquest espai d’innovació suposa la primera incorporació d’un equip de robòtica dinàmica als laboratoris de DFactory. D’aquesta manera, les altres empreses de l’ecosistema podran accedir de manera exclusiva al seu robot Espot Enterprise, de Boston Dynamics, afavorint la innovació cooperativa. La companyia es beneficiarà també d’altres iniciatives per al desenvolupament dels seus projectes en el camp de les solucions cloud, blockchain, robòtica i intel·ligència artificial, ja que comptarà amb un espai propi en el hub d’innovació. Aquest ecosistema 4.0 “és l’idoni perquè empreses com Alisys siguem capaces de col·laborar per dissenyar solucions tecnològiques que ara mateix només podem imaginar”, manifesta la directora de Desenvolupament de Negoci de Robòtica de la companyia, Jorgina Díaz.

Per la seva part, Picvisa es beneficiarà de les sinèrgies que pugui trobar a DFactory per millorar els seus serveis de reciclatge, separació i valorització de residus. “Per a nosaltres, és molt important ser presents en un ecosistema tecnològic amb empreses capdavanteres”, explica el seu director executiu Joan Manel Casamitjana, que buscarà establir amb aquestes companyies “col·laboracions i projectes transversals per avançar cap a l’economia circular”.