16 de agosto de 2022 | Actualizado 19:36

El DFactory Barcelona suma una companyia de robòtica i tres especialitzades en impressió 3D

Robotnik, AsorCAD, Mastertec 3D i Windforce s'uneixen a les instal·lacions per tenir accés als seus laboratoris tecnològics
L'equip de Windforce, encapçalat a l'esquerra pel seu General Manager & Head of Sales, Luis Christophe, al costat del delegat especial de l'Estat del CZFB, Pere Navarro | CZFB

El node d’indústria 4.0 liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, el DFactory Barcelona, incorpora a Robotnik al seu laboratori de robòtica i suma tres companyies, AsorCAD, Mastertec 3D i Windforce, a la seva divisió d’impressió 3D. D’aquesta manera, aportaran el seu coneixement sobre robòtica mòbil i fabricació additiva al DFactory, on tindran accés als seus laboratoris tecnològics i a personal tècnic per al desenvolupament dels seus projectes.

En el cas de Robotnik, es tracta d’una empresa centrada en el desenvolupament i fabricació de plataformes robòtiques mòbils. “Els robots mòbils autònoms (AMRs) aporten gran valor a la indústria 4.0”, ha afirmat el conseller delegat de la companyia, Roberto Guzmán, “automatitzant processos i fent tasques tedioses, repetitives o perilloses, ajudant a millorar el dia a dia dels operaris i a aconseguir els resultats més competitius”. D’altra banda, Mastertec 3D fomenten l’ús de tecnologia 3D en els processos productius de les empreses. Compartirà espai amb AsorCAD, companyia que ofereix serveis d’enginyeria avançats com escanejat i impressió 3D, enginyeria inversa i metodologia.

“Els robots mòbils autònoms (AMRs) aporten gran valor a la indústria 4.0 automatitzant processos”
Roberto Guzmán Conseller delegat de Robotnik

L’última companyia a unir-se al DFactory Barcelona és Windforce, que proporciona solucions d’impressió 3D per a l’ús industrial i/o de gran format per a diversos sectors, entre ells l’arquitectura, el disseny, la publicitat i el sector del transport. El General Manager & Head of Sales de Windforce, Luis Christophe, ha remarcat que la seva incorporació al DFactory oferirà “un avantatge competitiu, ja que oferim un ampli portfolio d’impressores 3D que facilita la col·laboració en projectes innovadors en múltiples sectors”.

El DFactory Barcelona compta amb una superfície total de 17.000 metres quadrats en què empreses enfocades a la innovació utilitzen les eines tecnològiques disponibles per desenvolupar els seus projectes. Recentment s’han unit a aquest espai empreses com Oryon Universal per dinamitzar l’ecosistema startup, les companyies tecnològiques Picvisa i Alisys, l’empresa especialitzada en robòtica col·laborativa OnRobot o la multinacional xinesa Huawei, que a més oferirà la seva tecnologia a les diferents startups que allà treballin.