19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

Barcelona aparca la creació d’una nova terminal Ro-Ro amb el trasllat de Terminal Port Nou

La reubicació implica que Bergé operarà la seva terminal polivalent en cinc hectàrees de les 19 que composen actualment una zona sense activitat
Ubicació actual de Terminal Port Nou al moll Adossat | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha aprovat el trasllat de la Terminal Port Nou (Bergé) des de la seva ubicació actual al moll Adossat cap al moll Príncep d’Espanya. La decisió, presa en un consell d’administració extraordinari de l’entitat portuària, suposa aparcar la creació d’una terminal dedicada en exclusiva a càrrega rodada (Ro-Ro) en aquest espai.

El trasllat de Terminal Port Nou cap a la nova ubicació es durà a terme durant aquest any

La reubicació implica que Bergé operarà la seva terminal polivalent en aproximadament cinc hectàrees de les 19 que composen actualment la zona sense activitat en el citat moll Príncep d’Espanya. Des d’aquesta nova localització, emparats en les característiques de la seva concessió, Terminal Port Nou prosseguirà els seus serveis i tràfics actuals en càrrega de projecte, contenidors i serveis a creuers, entre d’altres. No obstant això, també es trobarien facultats per treballar amb càrrega rodada i automòbils, segons han confirmat diverses fonts.

El trasllat de Terminal Port Nou es durà a terme aquest any, tal com ha manifestat l’autoritat portuària i ha corroborat Bergé. La reubicació de la terminal permetrà “donar compliment al pacte aconseguit amb l’Ajuntament de Barcelona el gener de 2018 pel qual es limiten les terminals internacionals de creuers a un màxim de set, agrupant-se totes al moll Adossat i alliberant, així, els espais del moll Barcelona (World Trade Center) per a l’ús públic i ciutadà”, ha recordat l’autoritat portuària. D’altra banda, també es traslladarà al moll Adossat tota l’operativa de Baleària, part de la qual es realitza a dia d’avui a la terminal de ferris de Drassanes, “alliberant aquest espai i convertint l’ús en públic”, ha concretat el port de Barcelona.