19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

Ports de la Generalitat reconstrueix una nau logística al port de Vilanova i la Geltrú

El gestor portuari català utilitzarà en la reconstrucció de la infraestructura, per primera vegada, el sistema BIM
El sistema BIM permetrà passar de la visió 2D dels plànols a la visió 3D, a més d'integrar a tots els actors implicats en la construcció | Ports de la Generalitat

L’empresa pública catalana Ports de la Generalitat ha iniciat les obres de reconstrucció d’una nau logística a la dàrsena comercial del port de Vilanova i la Geltrú. L’agost de 2019, la infraestructura va sofrir danys constructius en esfondrar-se a conseqüència de fortes pluges. Per aquest projecte, pressupostat en 504.000 euros i amb un termini d’execució de quatre mesos i mig, Ports realitzarà una prova pilot amb el nou model Building Information Modelling (BIM), “una visió integral i completa en el trajecte d’un projecte d’obres on intervenen tots els agents”.

“La remodelació dinamitzarà el port i farà un pas més per mitigar el canvi climàtic”
Pere Vila Director general de Ports de la Generalitat

La reconstrucció pretén deixar l’espai “en les mateixes condicions d’ús” en què es trobava abans de sofrir l’esclat i es realitzarà a la nau B, destinada a l’emmagatzematge de mercaderies, que compta amb una superfície útil de 1.055 metres quadrats. Aquest desenvolupament ja ha començat amb la retirada d’alguns elements de l’estructura anterior i els pròxims passos seran la reconstrucció dels elements estructurals dels murs perimetrals, així com la incorporació d’una nova estructura de formigó prefabricat.

Concretament, es construirà una façana coberta amb claraboies, tancaments i portes corredisses, “adequades al pas de vehicles de treball amb càrregues de mercaderia”. Quant a la il·luminació, a diferència del seu estat abans de sofrir danys constructius, s’incorporaran llums LED per estalviar recursos energètics. Aquest desenvolupament servirà per “impulsar l’activitat comercial, dinamitzar econòmicament el port i fer un pas més cap a la mitigació del canvi climàtic”, ha manifestat el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila.

NOU ESTÀNDARD DE CONSTRUCCIÓ
L’empresa pública catalana utilitzarà en aquesta reconstrucció per primera vegada el sistema BIM, el nou estàndard de construcció d’obra pública que té en compte tot el cicle de vida del projecte. Aquest sistema, “més complet, econòmic, eficient i eficaç”, permetrà controlar el procés complet de manera integral per part de tots els actors que hi intervinguin: dissenyadors, arquitectes, enginyers, constructors, electricistes i clients, entre altres. “Per exemple, si un electricista col·loca un dispositiu elèctric en la nau que s’està construint”, expliquen des de Ports de la Generalitat, “en el model queda constància de la data de col·locació, la forma de la peça, les mesures, el color, el preu i el nom de l’instal·lador”. A més, el sistema BIM permetrà passar de la visió 2D dels plans de les obres a una visió multidimensional en 3D.