17 de agosto de 2022 | Actualizado 19:36

Catalunya regularà l’última milla per millorar la sostenibilitat de les seves operacions

Potenciar els punts de recollida i delimitar la distribució al consumidor final a l'horari comercial de cada zona són dues de les propostes
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en la presentació del Pla d'acció del comerç, artesania i moda 2022-2025 | Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya regularà l’última milla del comerç en línia amb la finalitat de reduir el seu impacte mediambiental i d’incrementar la seguretat jurídica per a conceptes com les dark stores. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball de Catalunya, Roger Torrent, en el marc de la presentació del Pla d’Acció del Comerç, l’Artesania i la Moda 2022-2025. “El comerç electrònic és una realitat que anirà a més”, ha explicat durant l’acte, “per això és necessari incorporar determinats aspectes a la nostra normativa de comerç, amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte ambiental a les nostres ciutats i establir les mateixes regles de joc per a tots els operadors”. Està previst que el projecte de llei arribi al Parlament l’estiu del 2023 i entri en vigor a fi finals del mateix any.

Dins de les mesures contemplades en la regulació, es troba la d’incentivar la implantació de punts de recollida de mercaderies en trams urbans i delimitar el lliurament des dels magatzems o altres establiments de distribució a l’horari comercial de la zona. Així mateix, s’establiran condicions per a la distribució de productes al consumidor final en funció de la dimensió del municipi i condicionarà el lliurament des de magatzems d’operacions amb vehicles no contaminants. En aquest últim aspecte, es contemplen excepcions en funció de les dimensions i situació de les poblacions, així com de les condicions de proveïment i tipus de mercaderies.

Es preveu que el projecte de llei arribi al Parlament l’estiu del 2023 i entri en vigor el mateix any

La regulació també inclou una futura diferenciació entre magatzems logístics i d’operacions “per delimitar aquells que tinguin per objecte el lliurament al consumidor final (magatzems d’operacions) i definir les seves característiques i condicions”. A més, els ajuntaments de determinades dimensions podran decidir on situar els centres d’operacions i els punts de recollida, així com els seus horaris. Amb l’aprovació de la memòria preliminar per part del Govern, la setmana vinent s’iniciarà la tramitació del projecte de llei i es realitzarà una consulta pública per conèixer el posicionament dels diferents operadors del comerç electrònics i dels diferents municipis catalans.

Els ajuntaments podran triar la ubicació dels centres d’operacions i dels punts de recollida

En els últims dos anys, l’ecommerce ha crescut el 28% a Catalunya i es realitzen 80 milions de compres en línia a l’any, de les quals el 84% es reben a domicili, segons les dades de la conselleria d’Empresa i Treball. En total, representen 66 milions de desplaçaments anuals per lliuraments a domicili, dels que l’11% requereixen una segona visita per l’absència del destinatari. La futura regulació vol donar resposta a aquesta “sobrecàrrega que la distribució física del comerç en línia genera en les vies públiques” i a les molèsties ocasionades pels magatzems i els punts de distribució, que estan operatius durant tot el dia. D’altra banda, el document espera “erradicar la inseguretat jurídica derivada de noves fórmules comercials”, com el clic & car o les dark stores o dark kitchens, que actualment no estan recollides en el marc legal vigent.

Aquesta regulació de l’última milla s’emmarca en el Pla d’Acció del Comerç, l’Artesania i la Moda 2022-2025, dotat de 150 milions d’euros. La segona línia proposada és la potenciació del teixit comercial de proximitat del sector. Tant en l’àmbit del comerç com de l’artesania i la moda, s’implementaran plans de reactivació del consum de proximitat, així com de transformació digital, i es redefinirà el seu model formatiu per a atreure talent, entre altres actuacions dirigides a incrementar la seva competitivitat.