5 de octubre de 2022 | Actualizado 9:43

El port de Tarragona col·loca la primera pedra de la seva Zona d’Activitats Logístiques

L'espai de 92 hectàrees augmentarà el 10% els tràfics del recinte portuari i contribuirà a dinamitzar l'economia del Camp de Tarragona
Noemí Llauradó (Diputació de Tarragona), Pere Segura (Ajuntament de Vilaseca), Josep Maria Cruset (Port de Tarragona), Xavier Puig (Ajuntament de Tarragona) i Álvaro Rodríguez (Ports de l'Estat), enterrant una urna plena d'elements simbòlics | J.S.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha inaugurat oficialment les obres de construcció del vial perimetral d’accés a la seva Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), un dels seus principals projectes estratègics. De fet, amb el desenvolupament d’aquesta infraestructura espera aconseguir un augment de tràfics pròxim al 10% (entre 2,7 i 4,6 milions de tones). “Després de dos anys de preparació de projectes i múltiples consensos, finalment hem arribat fins a aquest moment tan important”, ha manifestat el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, qui afirma que una vegada finalitzada, previsiblement el 2023, es convertirà en “la ZAL més gran de tot el Mediterrani”.

Aquest actiu immologístic, situat en el terme municipal de Vila-seca, incrementarà el 20,4% l’espai portuari tarragoní i disposa d’una inversió total prevista de 31,4 milions d’euros entre 2020 i 2023. El vial perimetral, en el qual s’invertiran quatre milions d’euros, connectarà al port amb la ZAL i constitueix una de les seves tres futures portes d’entrada, juntament amb l’accés des de la carretera C-31B (2,8 milions d’euros) i l’autovia A-7 (sis milions d’euros). A més dels accessos, al llarg d’enguany iniciaran les obres d’urbanització de l’interior de la ZAL, que disposarà de de 92 hectàrees destinades a activitats logístiques i es preveu que crearà 4.200 llocs de treball directes i indirectes. Aquest desenvolupament genera entusiasme entre els màxims responsables del port, així com entre les autoritats del territori, perquè ajudarà a racionalitzar el creixement de tràfics estimat amb l’arribada del Corredor Mediterrani a Tarragona, en la data marcada pel full de ruta portuari Horitzó 2023.

“La ZAL és una oportunitat del port per fidelizar clients i generar ocupació de qualitat”
Álvaro Rodríguez Dapena President de Puertos del Estado

El projecte, que va rebre la llum verda de la comissió d’Urbanisme de Tarragona el 2019 i les obres del qual van iniciar de manera efectiva el 2021, cerca atreure nous tràfics i diversificar l’activitat del recinte portuari. El president de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez Dapena, ha subratllat la importància d’aquest desenvolupament, que “constitueix un clar exemple del salt a un port logístic”. Tot i que l’enclavament tarragoní ja “està molt avançat en el tractament i emmagatzematge de granels líquids”, la seva principal mercaderia per volum, “aquest parc afegeix més mercaderies a la seva cadena de valor i és una oportunitat per fidelizar clients, generar ocupació qualificada i contribuir al creixement econòmic”.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ja té en marxa un pla de comercialització de la ZAL, on espera que en un futur s’estableixin empreses “estretament vinculades al tràfic marí”, així com a activitats relacionades amb la producció industrial, com la manipulació de matèries primeres, serveis d’embalatge o la paletització de les càrregues, entre altres activitats. La diversificació de les empreses incloses en l’àrea d’influència del port tarragoní contribuirà a augmentar els seus tràfics de mercaderia general, que actualment tan sols representa el 7% de la totalitat de moviments al port.

“La ZAL suposarà un salt qualitatiu per a les empreses exportadores i importadores del territori”, ha celebrat el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, que juntament dels representants dels consistoris de Vila-seca i Tarragona, han destacat l’impacte que tindrà aquest espai logístic per al posicionament internacional del port, així com per a la dinamització econòmica del Camp de Tarragona. “És una aposta perquè el port es converteixi en el quart de l’Estat”, ha conclòs Puigneró, “que tremolin Barcelona, València i Algesires, perquè el potencial d’aquesta zona logística és impressionant”.

ACORD ENTRE EL PORT I LA GENERALITAT
Durant l’acte de col·locació de la primera pedra, el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat que pròximament se signarà el conveni entre l’autoritat portuària i la Generalitat de Catalunya per a la construcció dels accessos a la part nord, a l’altura de la planta industrial de DOW, que connectaran amb la carretera C-31B. La inversió prevista per a aquesta obra és de 2,8 milions d’euros, finançats pel port, i el seu inici està previst en el segon semestre d’aquest exercici. Aquesta actuació, que es troba fora del domini portuari, serà executada per la Generalitat, que ostenta la titularitat de la carretera. Una cop construït aquest segon accés, connectarà a la ZAL amb la xarxa general de carreteres “de manera segura per al tràfic i la sortida de mercaderies”.

D’altra banda, s’invertiran uns sis milions d’euros en la construcció del tercer ramal d’accés, un pas soterrat sota la C-31B, que connectarà la ZAL amb l’A-7, autovia de gran importància logística en el mediterrani, que connecta les localitats d’Algesires i Barcelona. Aquest projecte, ja redactat i aprovat, es troba en aquests moments a l’espera de licitació, una cosa que ocorrerà quan hagi finalitzat l’actual procés d’expropiació dels terrenys afectats. A més, aquest conjunt d’actuacions, que s’integren en un espai natural “de gran valor mediambiental i paisatgístic”, integrat en la Xarxa Natura 2000, aniran acompanyades d’un projecte de restauració de l’entorn i l’hàbitat natural, per mitigar els impactes que pugui tenir l’espai immologístic.