19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

Almarin equipa amb noves balises tres recintes de la xarxa portuària catalana

Les actuacions s'han desenvolupat als ports de Vilanova i la Geltrú, Arenys de Mar i Mataró per millorar la seguretat de la navegació
Balisa instal·lada al port de Mataró | Almarin

Els ports de Vilanova i la Geltrú, Arenys de Mar i Mataró, de la província de Barcelona, han renovat part del seu abalisament marítim de la mà de l’empresa catalana Almarin. Aquesta actuació, impulsada per l’empresa pública Ports de la Generalitat i el Consorci Port de Mataró, persegueix l’objectiu d’adaptar la senyalització a la nova normativa de Puertos del Estado i així “proporcionar una navegació més segura”.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, s’ha renovat la balisa de babord del nou contradic, mentre que al port de Mataró s’ha instal·lat una balisa sencera i una altra modular, per facilitar el trasllat cap a la seva ubicació. D’altra banda, a Arenys de Mar s’ha reemplaçat una senyal per una altra de més potència.

Segons expliquen des d’Almarin, les noves balises proporcionen una major visibilitat diürna en comparació amb les anteriors, la qual cosa incrementa la seguretat marítima. Aquesta empresa, amb seu a Barcelona i pertanyent al Grup Lindley, ha dut a terme la inspecció i adaptació a la nova normativa, així com la fabricació de les balises i la supervisió de la instal·lació en aquests tres recintes de Ports de la Generalitat.