5 de octubre de 2022 | Actualizado 9:43

La firma de mobiliari Kave Home potencia la seva capacitat amb un centre logístic a Tordera

La companyia de mobles i decoració de la llar inverteix 70 milions d'euros en el desenvolupament d'un complex de 90.000 metres quadrats
Les instal·lacions es construiran en dues fases i comptaran amb 59 molls de càrrega | Kave Home

L’empresa catalana especialitzada en mobles i decoració de la llar Kave Home, situada a Sils (Girona), destinarà 70 milions d’euros a la construcció d’una nova plataforma logística de 90.000 metres quadrats a Tordera, a mig camí entre Barcelona i Girona. L’empresa, pertanyent a Julià Grup, espera crear al voltant de 150 llocs de treball en aquest centre logístic, que disposarà d’un sistema semiautomatitzat i tindrà 59 molls de càrrega.

El macrocomplex de 90.000 metres quadrats incorporarà una àrea de R+D i un centre de reciclatge

L’execució de les obres es realitzarà en dues fases: amb una inversió de 45 milions, la companyia preveu finalitzar els primers 50.000 metres quadrats durant el primer trimestre de 2023; en aquest moment iniciaran les actuacions per als següents 40.000 metres quadrats, xifrats en 25 milions d’euros. A més de la plataforma logística, aquest macrocomplex comptarà amb una àrea de R+D i un centre de recuperació de reciclatge.

+60%

Kave Home va augmentar el 60% de les seves vendes el 2021, fins als 112 milions d’euros

Aquestes instal·lacions “generaran energia autosuficient utilitzant plaques solars i milloraran el confort de l’equip amb sistemes de calefacció radiant i de recirculació natural de l’aire”, asseguren des de la companyia. A més, l’espai compta amb el certificat internacional BREEAM Official. La plataforma logística es converteix en una de les més grans de la companyia i servirà per donar servei a les seves botigues físiques a Espanya, on ja compta amb una trentena d’establiments, incloses les ciutats de Madrid i Barcelona. Aquesta inversió suposa “una clara aposta per la innovació, la sostenibilitat i continuar expandint-nos sense límits”, manifesten des de Kave Home.

La firma catalana, llançada el 2013 pel director de Julià Grup, Francesc Julià, ha crescut en els últims anys, especialment el 2021, amb increments del 60% en les seves vendes que s’han situat en 112 milions d’euros, segons va avançar el Diari de Girona. Aquesta expansió ha anat acompanyada d’una major capacitat exportadora, amb presència en fins a 80 països, entre els quals destaquen França, Alemanya, Austràlia i Mèxic.