5 de octubre de 2022 | Actualizado 9:43

Els ports de la Costa Brava inicien la temporada de creuers amb una previsió rècord en escales

El 67% de les escales previstes es realitzaran en temporada baixa, la qual cosa contribuirà a desestacionalitzar el turisme
Rebuda institucional del creuer Azamara Pursuit, que va donar inici el diumenge a la temporada 2022 de creuers al port de Palamós | Generalitat de Catalunya

Els ports de Palamós i Roses, tots dos a la Costa Brava, esperen aconseguir aquest exercici les seves xifres màximes de creuers, amb previsió de 66 escales i 60.000 passatgers i creixements del 32% i el 6%, respectivament, respecte l’any 2019. En el cas de Palamós, va iniciar ahir la seva temporada de vuit mesos amb l’arribada de l’‘Azamara Pursuit’, provinent del port de Barcelona, amb 300 turistes, en la seva major part nord-americans. Per part seva, el port de Roses donarà inici a la temporada dissabte que ve 9 d’abril.

L’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA) estima un impacte econòmic de 5,4 milions d’euros en el territori, assumint que la despesa mitjana d’un turista en el destí és de 90 euros. “El paper de l’activitat de creuers és clau a la Costa Brava perquè ajuden a desestacionalizar el turisme”, assenyalen des de Ports de la Generalitat. De fet, aquesta temporada el 67% dels creuers que escalaran a Palamós i Roses ho faran en temporada baixa, la qual cosa “generarà ocupació i riquesa i crearà dinamisme econòmic a la demarcació”.

Tots dos recintes gironins van reiniciar parcialment la seva activitat creuerística durant el tercer trimestre de l’any passat, quan van rebre un total de nou creuers i 4.000 passatgers. Aquesta temporada “es preveu excepcionalment bona”, manifesta Ports de la Generalitat. “Els ports de Palamós i Roses reprenen amb força l’activitat de creuers després d’estar gairebé dos anys parats per la pandèmia”, han vaticinat.

PALAMÓS, SEGON PORT CATALÀ EN CREUERS
El port de Palamós, líder en el turisme de la Costa Brava, preveu aconseguir un nou rècord històric el 2022, amb 57 escales i 58.000 passatgers, el 26% i 7% més que al 2019, respectivament. A més, aquest exercici incorporarà per primera vegada les escales de cinc creuers: ‘Azamara Pursuit’, ‘Sigui Cloud Spirit’, ‘Mein Schiff Herz’, ‘La Belle donis Oceans’ i ‘Seven Siguis Splendor’. Aquestes xifres situen a aquest recinte de la Costa Brava com el segon a Catalunya, després de Barcelona, pe que fa a escales de creuers.