8 de agosto de 2022 | Actualizado 16:51

El port de Barcelona inicia els tràmits per connectar-se a la Subestació Ronda Litoral

Aquesta connexió és una part “imprescindible” per desenvolupar el projecte Nexigen d'electrificació de molls
Intervenció del president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Damià Calvet, durant la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament de Catalunya | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha iniciat formalment els tràmits per sol·licitar l’accés i connexió a la futura Subestació Ronda Litoral de Red Eléctrica, un pas “imprescindible” per dur a terme el projecte Nexigen d’electrificació de molls. El recinte ha pogut donar inici a aquest procediment després de l’aprovació per part del govern d’Espanya de la planificació de la xarxa de transport d’electricitat 2021-2026. Així ho ha anunciat el màxim responsable del primer port català, Damià Calvet, en la seva compareixença davant la comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya.

La nova subestació de 220 kV estarà situada molt a prop del moll Príncep d’Espanya, al costat sud de la Ronda Litoral, i es connectarà a la xarxa interna de mitja tensió del port, amb la qual cosa donarà la potència suficient per cobrir la demanda esperada en els diferents OPS (Onshore Power Supply). El projecte Nexigen contempla una inversió per valor de 110 milions d’euros, 20 dels quals són necessaris per al desplegament de la xarxa que inclou la Subestació Port, la Subestació Ronda Litoral i el desplegament de la xarxa de mitjana tensió per tot el recinte portuari.

D’altra banda, els 90 milions d’euros restants corresponen a les inversions que es realitzaran per als sistemes OPS, que permetran connectar als vaixells a la xarxa elèctrica general quan estiguin atracats, “utilitzant energia neta amb certificació d’origen 100% renovable”, asseguren des de l’autoritat portuària. “Des de la Subestació Ronda Litoral s’alimentarà una nova subestació al port de Barcelona per mitjà d’un cable subterrani d’alta tensió”, ha explicat Calvet, “fent possible el desenvolupament d’una xarxa de mitja tensió en el recinte portuari per atendre les noves necessitats de consum elèctric”.

-38%

L’Autoritat Portuària de Barcelona preveu la reducció del 38% de les emissions en l’escala dels vaixells

Per mitjà d’aquests desenvolupaments, el termini de finalització dels quals en les terminals de creuers, el moll Prat i les terminals de ferries (dàrsena de Sant Bertran i moll de Costa) està previst el 2030, l’autoritat portuària preveu una reducció del 38% dels òxids de nitrogen (NOx) i diòxid de carboni (CO?) emesos durant l’escala del vaixell en el moll. Això significa eliminar el 22% de les emissions de tota l’activitat portuària, segons les estimacions portuàries, per la qual cosa el projecte Nexigen és “una peça clau per aconseguir l’objectiu de ser un port climàticament neutre en 2050”.