17 de agosto de 2022 | Actualizado 19:36

La terminal de Vilamalla tindrà ample internacional després de l’acord entre Generalitat i Adif

Cimalsa espera a la signatura del conveni per licitar les obres i la gestió de la terminal intermodal, que tindrà un enfocament multiclient
La terminal intermodal se situa al Logis Empordà | Cimalsa

Les negociacions entre la Generalitat de Catalunya i Adif per connectar la terminal intermodal de Vilamalla (Girona) amb ample internacional (UIC) “estan molt avançades i s’estan desenvolupant amb molta professionalitat”, ha manifestat el president de l’empresa pública catalana Cimalsa, Enric Ticó. Si bé fa sis mesos la companyia anunciava la imminent licitació de la gestió de la infraestructura, planificada per a ample ibèric, el seu retard es deu al fet que “ens ha semblat més prudent esperar a la signatura d’aquest conveni per saber quan es podran fer les obres d’ample internacional (UIC) i paral·lelament licitar la gestió”, ha explicat el president de Cimalsa, empresa coaccionista de la societat Terminal Intermodal de l’Empordà juntament amb l’Autoritat Portuària de Barcelona.

“Si fa uns anys les administracions posaven dificultats, ara el conveni està molt madur”
Enric Ticó President de Cimalsa

Encara que Enric Ticó s’ha mostrat caute sobre la concreció d’una data per al llançament de les licitacions, dependents d’un acord que porta anys sobre la taula, sí que constata un acostament de postures entre l’Executiu català i l’administrador ferroviari Adif. “De la mateixa manera que fa uns anys vèiem algunes dificultats per part de les administracions a l’hora de signar el conveni”, recorda el president de Cimalsa, “ara està molt madur i m’agradaria pensar que serà gairebé immediat”.

Malgrat el retard en aquesta licitació, la terminal intermodal pertanyent al Logis Empordà manté l’atractiu per a les empreses interessades en la seva gestió. De fet, després d’haver estat informades del canvi de projecte -d’ample ibèric a mixt-, “no solament no disminueix, sinó que cada vegada és major, perquè tothom té clar que el futur de la cadena logística passa per potenciar el ferrocarril”, argumenta Ticó. L’ample mixt a Vilamalla “revaloritzarà” la terminal, conclou, i “per aquest motiu, valia la pena ser prudents”.

Cimalsa contempla una terminal complementària d’ample UIC per afavorir la sortida de tràfics cap a França

De fet, a més de la connexió amb ample UIC, Cimalsa està realitzant un estudi per determinar la ubicació i viabilitat d’una terminal complementària, exclusivament d’ample internacional, “per afavorir de manera especial els tràfics cap al nord”. Segons explica el seu president, la terminal actual “no permetrà més ampliacions, perquè està molt encaixonada”. Per aquest motiu, s’està analitzant el desenvolupament d’una nova terminal, també situada al Logis Empordà, un lloc proper a la frontera francesa i estratègic per al Corredor Mediterrani.

Quant a la licitació de la gestió de l’actual terminal, que es llançarà en paral·lel al concurs per a les obres d’ample internacional, Cimalsa té previst que ofereixi un servei multiclient, perquè estigui “oberta a qualsevol terminalista, a qualsevol operador que vulgui llançar els seus trens des d’aquí”. D’aquesta manera, el concurs de l’empresa pública no restringirà ni prioritzarà cap mena de gestor concret, perquè “ens sembla que el mercat és qui millor pot marcar la configuració final de la terminal”, explica Ticó, “hem volgut fer un concurs obert, a través del qual els operadors puguin proposar l’aposta concreta que volen fer”.

La terminal intermodal de Vilamalla es troba en l’àmbit del Logis Empordà, una de les cinc àrees de serveis logístics de Cimalsa. Aquesta terminal impulsarà les connexions del nord de Catalunya amb els ports de Barcelona i Tarragona, al mateix temps que tindrà una vocació exportadora per la seva proximitat amb França. “La comarca del Empordà, a la província de Girona, és una àrea al mateix temps productora i exportadora”, recorda Enric Ticó, i és per això que estan notant un creixent interès empresarial per aquesta ubicació. “S’ha pogut veure en la primera fase de comercialització del Logis Empordà“, manifesta, perquè “ja no ens queda sòl per vendre i estem treballant amb Incasòl per a una segona fase”.