28 de junio de 2022 | Actualizado 12:26

El World Ocean Council estableix la seva seu mundial a Barcelona per impulsar l’economia blava

La ciutat reunirà aquesta tardor empresaris i inversors de tot el món a les cimeres Sustainable Ocean Summit i Global Blue Finance Summit
Representants del World Ocean Council (WOC), la ciutat i el Port de Barcelona durant l'acord per acollir a Barcelona la seu del WOC, l'Organització Mundial d'Inversió i Negocis d'Economia Blava | Autoritat Portuària de Barcelona

L’aliança empresarial World Ocean Council (WOC) ha assolit un acord amb l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària de Barcelona per establir la seva seu mundial a la capital catalana, on realitzarà un conjunt de cimeres i activitats relacionades amb l’impuls de l’economia blava. De fet, el proper mes d’octubre Barcelona acollirà la principal reunió empresarial del món en l’àmbit del desenvolupament sostenible dels oceans, el Sustainable Ocean Summit (SOS), així com la primera edició de la Global Blue Finance Summit (BlueFIN).

“Barcelona reunirà inversors i innovadors per col·laborar en la salut dels oceans”
Paul Holthus Fundador i conseller delegat del World Ocean Council

Malgrat que no ha transcendit el lloc de celebració d’aquests esdeveniments, ja s’han anunciat les dates: el SOS se celebrarà del 17 al 18 d’octubre, mentre que el BlueFIN ho farà el dia 19. Barcelona serà a partir d’ara el port base per a aquestes trobades, encara que ambdues cimeres continuaran celebrant-se en altres enclavaments del món, per tornar cada dos o tres anys a la ciutat catalana. L’elecció de Barcelona com a seu d’aquesta organització mundial d’inversió i negocis “no sols reafirma el paper de la ciutat com a capital de l’economia blava amb projecció mediterrània, sinó que posiciona la ciutat a nivell mundial”, assegura la directora d’innovació de Barcelona Activa i líder d’estratègia d’economia blava a la ciutat, Anna Majó.

El fundador i conseller delegat del WOC, Paul Holthus, manifesta que estan “emocionats i honorats de formar part de la visió de Barcelona”, que defineix com a “vibrant i global ciutat portuària”. D’aquesta manera, “Barcelona serà el lloc on la indústria, els inversors i els innovadors es trobaran i treballaran per crear lideratge, col·laboració i mesures de suport a la salut dels oceans i de la responsabilitat oceànica corporativa”, celebra Holthus.

L’Autoritat Portuària de Barcelona concep l’economia blava com un dels pilars rectors del seu IV Pla Estratègic 2021-2025 i veu en l’arribada del WOC una oportunitat per al seu entorn portuari. “El nostre nou Pla d’Innovació marca objectius molt ambiciosos en matèria de sostenibilitat social i ambiental”, recorda el subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci, Santiago Garcia-Milà, qui encoratja al conjunt de la comunitat portuària, formada per més de 500 empreses, a “aprofitar aquesta associació per impulsar iniciatives d’economia blava”.