16 de agosto de 2022 | Actualizado 19:36

La Zona Franca de Barcelona selecciona les startups per als premis a la innovació logística

El SIL de Barcelona, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny, acollirà el lliurament d'aquests guardons
Imatge d'arxiu del Start-up Innovation Hub Barcelona, en l'edició de 2019 del Saló Internacional de la Logística | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) en col·laboració amb La Salle Technova han triat “les deu millors empreses emergents” entre les prop de 150 que es van presentar la seva candidatura al Start-up Innovation Hub. Aquestes iniciatives opten al Premi a la millor startup, que es lliurarà durant la pròxima edició del Salón Internacional de la Logística (SIL), que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny a la Fira de Barcelona.

Les companyies triades, que es publicaran al directori de startups del SIL Barcelona com “les millors empreses emergents de l’any”, se centren en els àmbits de l’ecommerce, el retail i la supply chain, i incorporen tecnologies com softwares de reconeixement facial, intel·ligència artificial, bateries de liti sostenibles o la primera plataforma tokenizada en la indústria de la mobilitat elèctrica. Set de les deu propostes són nascudes en territori espanyol (Yopidoya, Sense, Feeder, BeChained, Alterity, Estoko i Gandolapp), en una candidatura que ha comptat amb la presència internacional de ClearQuote, Zeemcoin i Usyncro.

Passador

LES DEU STARTUPS SELECCIONADES PEL SIL

“Malgrat l'enorme potencial i talent que han presentat totes les iniciatives que s'han inscrit, hem valorat les deu propostes que més destaquen pel seu caràcter disruptiu”, manifesta el delegat especial de l'Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro. “El sector logístic ha demostrat la seva capacitat de transformació i adaptació al canvi”, assegura, “i creiem que les empreses emergents juguen un paper clau en aquest sentit”.