26 de mayo de 2022 | Actualizado 0:01

Catalunya millora les seves carreteres amb materials sostenibles per reduir emissions

El pla de desplegament de ferms sostenibles en 116 quilòmetres millora l'estat i la sostenibilitat de la xarxa viària
El vicepresident català, Jordi Puigneró, en la presentació del Pla de millora dels ferms de la xarxa viària | Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori

La Generalitat de Catalunya, a través de la conselleria de Polítiques Digitals i Territori, invertirà un total de 20 milions d’euros en el desplegament de ferms sostenibles per a les seves carreteres, concretament en 116 quilòmetres de la xarxa viària catalana. El Govern estima que amb la millora del ferm, que incorpora noves tècniques i materials més sostenibles quant a disseny, fabricació i execució, es podran reduir 1.300 tones de CO2.

20 milions d'euros

Es realitzaran enguany les 12 primeres obres d’aquest pla de millora de la xarxa viària dotat amb 20 milions d’euros

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha presentat aquest dijous l’inici de dues de les 12 obres que s’executaran al llarg d’enguany, emmarcades en el Pla de ferms sostenibles i amb un termini d’execució de tres mesos. Concretament, les de la L-902 a Almacelles i Almenar (Segrià), on ha manifestat que “amb aquesta actuació estem millorant una carretera i també estem descarbonitzant el país”.

El pla pretén “afavorir la reducció d’emissions, l’economia circular, la sostenibilitat econòmica i la sostenibilitat energètica”, mitjançant l’ús de tècniques i materials diversos. Per reduir el balanç energètic, es realitzaran diferents tipus de mescles en les 12 obres a realitzar aquest any: mescles en fred, ultrafines, amb àrid siderúrgic, amb fibres de cel·lulosa, amb vidre, etc. Això permetrà un menor envelliment del betum, així com una millora de les condicions de treball.

El desplegament del pla es desenvolupa mitjançant una compra pública d’innovació (CPI) i s’emmarca en l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent (RIS3CAT) del Govern català, amb el cofinançament del programa operatiu Feder de Catalunya. Les dues proves pilot realitzades, a Anoia per la B-224 i al Baix Camp per la TP-7013, xifrades en 2,7 milions d’euros, van constatar una reducció del 25% i del 27% respectivament dels gasos d’efecte d’hivernacle.