29 de junio de 2022 | Actualizado 16:56

FGC recupera la normalitat en els serveis ferroviaris després de l’accident a Sant Boi

L'accident, que va provocar la mort d'un maquinista, havia afectat els serveis de passatgers i paralitzat els de potassa i cotxes
Serveis d'emergència i agents dels Mossos d'Esquadra assisteixen al lloc on es va produir un xoc entre un tren de mercaderies i un de passatgers | Quique García (EFE)

El restabliment complet de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es completarà en les pròximes hores després del descarrilament d’un comboi de mercaderies a les proximitats de l’estació de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) el passat dia 16 de maig. L’accident va provocar la mort del maquinista d’un tren de passatgers d’FGC contra el qual va col·lidir el comboi de mercaderies i també va ferir sense gravetat 86 persones, nou de les quals van haver de ser hospitalitzades, i ja han estat donades d’alta. Segons FGC, s’estan ultimant les actuacions a la zona de l’accident per reprendre les operacions dels seus serveis.

El sinistre va afectar el servei de passatgers i també va obligar a paralitzar els serveis ferroviaris d’automoció i potasses gestionats per l’operador ferroviari per a Seat i ICL Iberia. Segons han confirmat fonts del fabricant d’automoció, arran del sinistre “únicament s’ha vist afectat el servei d’Autometro, del qual tenim tres circulacions diàries entre la fàbrica de Martorell i el port de Barcelona”. D’aquesta manera, han optat per transportar aquests vehicles per carretera durant l’afectació.

El tercer vagó d’un tren de mercaderies carregat de potassa que es dirigia al port de Barcelona va descarrilar el passat dia 16 de maig a la tarda a la corba prèvia a l’entrada de l’estació de Sant Boi de Llobregat, produint el primer “accident mortal d’aquestes característiques” des que l’administració catalana va assumir el servei, ha lamentat la presidenta d’FGC, Marta Subirà. Els Mossos d’Esquadra han obert les caixes negres de tots dos combois. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d’instrucció número 5 de Sant Boi ha obert diligències en relació amb el succés. Segons han informat a EFE fonts policials, no s’espera que la recerca de Mossos ofereixi resultats de manera immediata, per la qual cosa passaran dies fins que es puguin esclarir les causes de l’accident.