1 de julio de 2022 | Actualizado 17:50

FGC posposa la normalització de serveis per la complexitat de retirar el tren de passatgers

La línia Llobregat-Anoia es reprendrà el dijous al matí, després que es realitzi un tall nocturn del subministrament elèctric
ICL Iberia

La circulació de trens entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou, paralitzada arran de l’accident produït el dilluns a la línia Llobregat-Anoia, es restablirà finalment aquest dijous “des de l’inici del servei”, ha anunciat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Segons expliquen en un comunicat, “la complexitat dels treballs per retirar el tren de viatgers i la tremuja afectada han allargat els temps previstos”, del matí del dimecres al del dijous. D’aquesta manera, es preveu que les dues empreses que utilitzen la línia per al transport de mercaderies, ICL Ibèria i Seat, tornin a operar demà els seus serveis de potasses i automoció.

La represa del servei requereix d’un tall de subministrament elèctric d’aproximadament una hora en part de la línia, que es realitzarà al llarg d’aquesta nit, “fora de l’horari comercial”. Encara que “aquesta tasca es podria realitzar avui”, FGC ha preferit esperar, perquè el tall de subministrament afectarà una zona més àmplia de l’afectada a la línia, la qual cosa “implicaria augmentar el servei substitutori per carretera” que es continua realitzant en aquests moments.

D’aquesta manera, l’operador ferroviari, que manté les actuacions per a la retirada del tren de passatgers i la posada a punt de la infraestructura, assegura que la normalització del servei es donarà “demà amb el primer tren”. Mentrestant, continua en marxa la investigació oberta al Jutjat d’Instrucció 5 de Sant Boi. S’espera que el contingut de les caixes negres, que actualment estan sent analitzades pels Mossos d’Esquadra, permeti esclarir la causa del descarrilament del vagó carregat de potassa.