2 de julio de 2022 | Actualizado 14:25

El port de Tarragona registra el segon mes d’abril amb més tràfics en la seva història

Els sòlids a granel, que marquen el seu millor resultat fins avui, han impulsat el creixement del port fins al 23,5% interanual
El recinte portuari ha aconseguit triplicar el seu moviment de mercaderies conteneritzades en el quart mes de l'any | Autoritat Portuària de Tarragona

Les terminals del port de Tarragona van moure un total de 2,98 milions de tones a l’abril, el 23,5% més que el mateix mes de l’any anterior. Es tracta del segon millor resultat registrat en aquest mes per l’Autoritat Portuària de Tarragona, tan sols superat per abril de 2018, quan es van superar els tres milions de tones. En l’acumulat dels quatre primers mesos de l’any, els seus 10,3 milions de tones mogudes representen un creixement interanual del 3,9%.

Creix a l’abril el moviment de líquids (+1,5%) i sòlids (+102,8%) a granel, així com la càrrega general (+20%)

Aquest “abril de rècord”, tal com el defineix l’autoritat portuària, ha estat impulsat pel creixement dels sòlids a granel, un segment en el qual s’ha aconseguit moure més tones que en tota la història del recinte, marcant el rècord de 984.331 tones, més del doble (+102,8%) que el 2021. Concretament, destaquen en aquesta tipologia del tràfic els productes químics i els cereals i les farines, que han batut també els seus màxims històrics.

“Les dades registrades en productes agroalimentaris demostren la capacitat d’adaptació del mercat diversificant els països d’origen d’aquestes mercaderies davant situacions complexes com l’actual”, celebren des de l’autoritat portuària. D’aquesta manera, amb creixements interanuals del 21,5% en l’acumulat fins a abril, aquest exercici han arribat al port de Tarragona moresc procedent d’Ucraïna, blat de Bulgària, Lituània i Letònia o moresc dels Estats Units i Romania.

L’increment de tràfics a l’abril també s’atribueix, encara que en menor mesura pel seu pes respecte al total, la càrrega general, amb creixements del 20%. Aquest resultat ha estat motivat pel fort augment del moviment de contenidors, que s’han triplicat respecte al mateix mes de l’any anterior. D’aquesta manera, de les 42.939 tones registrades a l’abril de 2021, s’ha passat a 135.812. La càrrega general, minoritària en un recinte dominat pels líquids a granel, constitueix la principal aposta de l’autoritat portuària i manté la seva tendència alcista, creixent en l’acumulat del primer quadrimestre el 24% interanual.

No obstant això, el creixement dels líquids a granel, que continuen representant més de la meitat (58,2%) del total de mercaderies en el port de Tarragona, ha estat més tímid que en els altres grups, amb el 1,5% més respecte a abril de l’any passat. Aquest increment no ha estat suficient per millorar el resultat acumulat de 2021, perquè es manté el 4,4% per sota en el primer quadrimestre.