30 de junio de 2022 | Actualizado 12:41
La directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Mercè Rius; el president del port de Barcelona, Damià Calvet; i el partner en Bax & Company, Sebastiann van Herk | Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona acull la prova pilot del primer autobús autònom de la ciutat

El vehicle amb capacitat per a vuit passatgers circularà entre el moll de Sant Bertran i el World Trade Center de la capital catalana

El primer autobús autònom de Barcelona començarà el seu període de prova a partir del pròxim 30 de maig entre el moll de Sant Bertran i el World Trade Center. Durant quatre setmanes, el vehicle amb capacitat per a vuit passatgers circularà en aquesta ruta de 1,9 km per vials oberts al públic dins del territori portuari.

L’empresa Pendel Mobility, spinoff de Bax & Company, és la responsable de la implementació i l’operació d’aquest projecte pilot, en col·laboració amb els responsables d’Innovació del port de Barcelona. La iniciativa ha comptat també amb la companyia francesa EasyMile com a proveïdora de tecnologia. La ruta transcorre per una àrea freqüentada per tota mena de vehicles que inclou, a més de les dues parades, quatre semàfors i dues rotondes i interseccions sense prioritat.

“A diferència d’altres pilots, aquest recorregut permet la interacció amb altres tipus de transport, des de camions pesats fins als vianants i ciclistes, oferint un entorn realista en el qual testar aquest tipus de vehicle”, ha explicat l’Autoritat Portuària de Barcelona. Encara que l’autobús funciona de manera autònoma, un operador de seguretat estarà sempre present a bord durant la prova pilot per a interaccionar amb els passatgers i prendre el control en cas d’emergència.

Pendel Mobility és el responsable de la implementació i l’operació d’aquest projecte pilot en territori portuari

El president del port de Barcelona, Damià Calvet, ha manifestat que “la prova pilot s’emmarca en el Pla d’Innovació del port, que preveu que la infraestructura actuï com a camp de proves per a projectes que incorporin solucions disruptives als reptes que planteja l’ecosistema logístic-portuari”. En aquest sentit, Damià Calvet ha recordat que “el cas de l’autobús autònom és especialment rellevant per a nosaltres, perquè connecta un dels sis àmbits d’actuació del model smart port -la mobilitat de persones i mercaderies- amb un projecte tecnològic de mobilitat elèctrica i autònoma”.

El projecte pilot al port de Barcelona forma part del projecte de la Unió Europea Ride-to Autonomy (R2A), que té l’objectiu de demostrar que és possible la integració de les llançadores autònomes en el sistema de transport de les ciutats. Aquesta iniciativa comunitària s’està desenvolupant, a més de Barcelona, en altres nou ciutats europees. D’aquesta manera, els deu projectes pilot permeten testar el funcionament de l’autobús autònom en diferents territoris i situacions amb l’objectiu de proporcionar directrius perquè altres ciutats puguin aplicar aquesta tecnologia.