29 de junio de 2022 | Actualizado 18:16

El port de Barcelona destina aquest any dos milions d’euros a bonificacions ambientals

La xifra suposa duplicar les quanties que es van bonificar el passat exercici per afavorir les inversions de les empreses en sostenibilitat
Terminal de contenidors de BEST | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona desplegarà al llarg d’aquest any més de dos milions d’euros en el marc de les bonificacions en les taxes per bones pràctiques ambientals. Segons ha informat aquest dimecres en un comunicat, en el que va d’any s’han signat un total de set nous convenis. Quant al compliment dels signats abans de 2022, deu empreses els han executat i han obtingut la bonificació per bones pràctiques ambientals, amb un import total l’any 2021 proper al milió d’euros.

L’eficiència energètica i l’electrificació són dos dels criteris per rebre bonificacions el 2023

El consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Barcelona ha rebut avui els criteris establerts per atorgar bonificacions per bones pràctiques ambientals durant l’exercici de 2023, que tindran l’objectiu d’“impulsar projectes d’eficiència energètica i de transició cap a un port més sostenible”. Aquestes bonificacions ambientals, incloses en la Llei de Ports i Marina Mercant, es desenvolupen mitjançant convenis entre l’administració portuària i les empreses que actuen en el mateix recinte, amb la finalitat de potenciar la implantació de solucions sostenibles. Per obtenir la bonificació ambiental, l’autoritat portuària ha establert que les empreses hauran de realitzar unes inversions en els projectes presentats, que van entre el 100% i el 200% de l’import bonificat.

D’aquesta manera, les empreses que optin a una bonificació per a l’any vinent hauran de presentar projectes que compleixin un dels criteris avui publicats. En primer lloc, han de realitzar accions d’estalvi i eficiència energètica, amb la incorporació de maquinària i equips més eficients, que representin un estalvi superior al 10%. En segon lloc, han de treballar en la implantació d’energies renovables, mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, sistemes d’emmagatzematge elèctric o altres sistemes alternatius.

En tercer lloc, han d’impulsar la creació de comunitats energètiques, amb l’ús d’energia renovable compartida entre dues o més instal·lacions o sensorizant la xarxa elèctrica. També s’han d’implicar en l’impuls de la mobilitat sostenible, que té en compte la incorporació de maquinària i vehicles híbrids o de zero emissions, així com la recàrrega elèctrica i d’hidrogen. Finalment, també es bonificaran les actuacions destinades a l’impuls d’infraestructura onshore power supply (OPS), és a dir, la construcció i desenvolupament d’infraestructures necessàries per a que els vaixells es connectin a la xarxa elèctrica quan estiguin atracats en el port.