4 de julio de 2022 | Actualizado 6:26

El Tech Tour desperta l’apetit inversor per la innovació marítima i logística de startups

El port de Barcelona busca amb aquesta mena d'esdeveniments "trencar dinàmiques" i "obrir-nos a tecnologies que estiguin funcionant ja en altres sectors"
La directora d'innovació i estratègia de negoci de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Emma Cobos | J.S.

L’Autoritat Portuària de Barcelona fa un “molt bon balanç” de la primera edició del Tech Tour: Maritime, Trade and Logistics, el punt de trobada entre startups i inversors que ha organitzat aquest dimarts i dimecres en el marc del SIL 2022. La directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci del port, Emma Cobos, assegura que l’esdeveniment ha servit per generar sinergies, així com per explicar la iniciativa portuària del Blue Tech Port, on podrien acabar instal·lant-se algunes de les empreses participants. “Si veiem les dades d’inversió en startups d’innovació, podem dir que el nostre sector no és el més sexy”, ha reconegut Cobos. Per això, “el que busquem amb esdeveniments d’aquest tipus és trencar aquesta dinàmica i obrir-nos a noves tecnologies que estiguin funcionant ja en altres sectors”. D’aquesta manera, el port busca “que aquestes startups puguin venir a l’ecosistema portuari, i que aquest pugui empapar-se d’aquestes”, generant sinergies entre tots dos mons.

“Els inversors han vist un nínxol per explotar, perquè el panorama de startups és incipient”
Emma Cobos Directora d'Innovació i Desenvolupament de Negoci de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Segons les dades facilitades per l’autoritat portuària, el Tech Tour ha comptat amb la presència de 33 startups, 30 inversors i més de 90 experts, empresaris i representants de la comunitat portuària, les seves terminals i operadors. Segons Emma Cobos, l’esdeveniment ha despertat l’apetit del grup d’inversors, que ha estat aportat en la seva integritat per Tech Tour. Aquestes venture capitals “no estan especialitzades en el sector logístic, són inversors multisectorials”, ha concretat. No obstant això, “ens han comentat que veuen moltes oportunitats i camí per recórrer, un nínxol per explotar”, perquè el panorama de startups en el sector marítim i logístic “és encara incipient”.

Tan sols sis empreses espanyoles han estat preseleccionades per a aquesta primera edició del Tech Tour

Quant a les startups participants, el port de Barcelona ha realitzat durant l’últim any una preselecció de les 30 companyies més disruptives de les 100 que es van presentar inicialment. Més enllà del potencial innovador per a l’ecosistema portuari, “no hi ha un denominador comú entre aquestes startups, es dediquen a àmbits molt diversos”, ha assenyalat la directiva del recinte català, entre els quals ha destacat aquelles destinades a “la sensorització i el tracking, perquè són temes que no estan encara resolts en la nostra indústria, o que són encara molt cars”. D’altra banda, Emma Cobos ha lamentat la baixa participació d’empreses espanyoles en aquesta primera edició del Tech Tour: “Ens marquem el repte d’aconseguir que hi hagi més startups d’aquí, que sí que van ser presents en el panell inicial de 100 empreses, però moltes d’elles no van passar el tall” en la preselecció de les 30 millors. Entre aquestes, les sis que sí l’han passat són AllRead, Global Candace, GuideMe, Navlandis, Ocean Ecostructures i Sigma Industrial Precision.

En els dos primers dies del SIL, s’han realitzat un total de quatre pitching sessions, amb tres temàtiques diferents: transformació digital, sistemes de contractació de transport i logística en general. A més, ahir es va organitzar un panell d’experts, que va comptar amb la participació del conseller delegat de Hutchison Ports BEST, Guillermo Belcastro; i del director general del Mediterrani Occidental en Maersk, Diego Perdones.

EL PORT DE BARCELONA SEGUIRÀ DE PROP LES INICIATIVES
Després de la primera sessió realitzada en el marc del SIL, Tech Tour organitzarà del 14 al 15 de juny una segona sessió de pitching en línia, on “podran participar totes aquelles empreses que no han pogut venir a Barcelona”, ha avançat Cobos. A partir d’ara, l’autoritat portuària es posa a treballar en el seguiment de les iniciatives a través d’un comitè de direcció, que estarà format per Tech Tour i el departament d’innovació del propi recinte. A través d’aquest comitè, “analitzarem quantes startups han rebut finançament, quines solucions han quallat més i en quina fase es troben”. De fet, la directora d’Innovació afirma que “per a nosaltres aquestes empreses són un fons d’armari, perquè volem que facin coses a Barcelona”.

D’aquesta manera, les startups finançades a partir del Tech Tour: Maritime, Trade and Logistics “són potencials usuàries del Blue Tech Port”, el districte portuari d’innovació destinat a l’economia blava, que se situarà al moll de Sant Bertran i on s’allotjaran startups, institucions internacionals, centres d’innovació de grans empreses i centres de formació com l’Institut de Logística de Barcelona. En referència a aquest districte, que començarà a prendre forma en els pròxims mesos, el port es troba en procés de cerca d’una empresa que s’encarregui de “gestionar l’espai, crear comunitat i esdeveniments”. És a dir, “haurem d’anar a buscar a algú, com ja vam fer en el seu moment amb el Pier 01”, ha explicat, “i a més buscarem col·laborar amb el DFactory, el 3D Incubator i l’ecosistema innovador de la ciutat de Barcelona”.