29 de junio de 2022 | Actualizado 18:16

Els perfils tecnològics es converteixen en la pedra angular per enfrontar crisis futures

Isidre Gavín ha incitat a aprofitar els fons europeus per desenvolupar eines digitals i que les supply chain siguin més resilients
Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat de Catalunya | P.B.

L’aparició contínua de disrupcions de la cadena de subministraments ha obligat les companyies a agilitzar la seva transformació digital i, al mateix temps, a buscar cada vegada més perfils concordes a les novetats en matèria de digitalització. D’aquí ve que el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, hagi ressaltat l’augment de demanda de perfils tecnològics enfront d’un altre tipus d’habilitats durant una ponència organitzada pel port de Tarragona al Saló Internacional de la Logística (SIL) de Barcelona. “La majoria són perfils vinculats a la tecnologia”, ha destacat.

En els últims anys, “les ocupacions del sector TIC han augmentat en més del 50%”, ha assenyalat. Persones que sàpiguen utilitzar solucions tecnològiques com el blockchain, la intel·ligència artificial i el big data són les més buscades per gestionar la cadena logística. “Aquestes eines ens donen la capacitat d’adaptar-nos als canvis”, ha subratllat el secretari de Territori i Mobilitat, perquè “la digitalització ha de ser una eina d’eficiència i transformació empresarial”. I com la cadena logística està en crisi permanent per disrupcions com l’incident del Canal de Suez, el conflicte a Ucraïna o els tancaments a la Xina, Isidre Gavín ha manifestat que d’aquí s’infereix que “el món de la logística s’especialitzi a ser resilient i a resistir a aquests canvis”.

“La digitalització ha de ser una eina d’eficiència i transformació empresarial”
Isidre Gavín Secretari de Territori y Mobilitat de la Generaltat de Catalunya

Per donar suport a la digitalització del transport, des de la Generalitat utilitzaran fons europeus per invertir en projectes com la digitalització de la inspecció i el procediment sancionador del transport (2,62 milions d’euros), la digitalització integral de la burocràcia (un milió) i una plataforma digital multimodal d’empreses per minimitzar els viatges en buit (un milió). Altres projectes en els quals invertiran seran els relatius a un model de coneixement de demanda del transport de mercaderies (un milió), la digitalització de la convocatòria d’exàmens i de l’oferta formativa (170.000 euros) i la digitalització de les places d’aparcaments dels camions (290.000 euros).

Al mateix temps, des del Pla de Recuperació i Resiliència del ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana s’invertiran 690 milions d’euros com a ajudes a les empreses, de les quals sortirà una transferència a les comunitats per a la convocatòria de subvencions a empreses privades del transport (110 milions) i a Catalunya li corresponen 14,1 milions d’euros). “Aprofitem les oportunitats dels fons europeus per desenvolupar aquestes eines tecnològiques”, ha remarcat Isidre Gavín, perquè “la digitalització no és una opció, és una necessitat”.