2 de julio de 2022 | Actualizado 14:25

Freixenet estudia ampliar les seves exportacions per ferrocarril cap als països nòrdics

La major exigència ambiental als països del nord d'Europa accelera la necessitat d'impulsar el tren per exportar productes
Aristarco Tomás (Tenalach Consulting), Gloria Martí (Grupo Freixenet) i Simon Batlle (Cimalsa), aquest dijous durant el SIL 2022 | J.S.

La productora i distribuïdora de caves Freixenet està estudiant alternatives ferroviàries per a les seves exportacions cap als països nòrdics, on ja comercialitza el seu producte a través del hòlding Henkell Freixenet. Els resultats obtinguts amb el primer enviament ferroviari cap a Europa, mitjançant una prova pilot en el marc del projecte Trails, van avalar la multimodalitat com a estratègia de futur de la companyia. Freixenet pretén augmentar la seva quota modal ferroviària en tots els destins, encara que “estem especialment interessats als països nòrdics, perquè en un futur pròxim convertiran el transport ecològic en un requisit legal”, ha manifestat la directora de Sostenibilitat de Freixenet, Gloria Martí, durant l’última jornada del SIL 2022.

“Si no anem amb tren cap al mercat nòrdic en uns anys, no vendrem”
Gloria Martí Directora de Sostenibilitat de Freixenet

El director general de Tenalach Consulting, Aristarco Tomás, ha corroborat la necessitat d’apostar pel ferrocarril per no quedar-se fora de certs mercats, especialment els europeus. “En els supermercats de Dinamarca, alguns productes que han estat importats per tren porten una etiqueta que acredita al transport sostenible”, ha destacat. També “les empreses privades sueques ja fa anys que demanen que els productes siguin transportats per tren”. Per això, Gloria Martí ha manifestat que Freixenet assumeix que “d’aquí a uns anys, si no anem amb tren cap al mercat nòrdic, no vendrem”.

D’aquesta manera, “preveiem que els monopolis públics acabaran obligant al fet que el producte arribi en unes condicions determinades. Són monopolis i per tant ells decideixen els requisits a complir per vendre als seus països”. Davant aquesta situació, “moltes empreses decidiran que, a nivell de costos, no els surt rentable, però nosaltres hem decidit començar a moure’ns per anticipar els canvis”. La responsable de Logística de la companyia de caves, Cristina Duran, ha afegit que “d’una banda, ens està estrenyent la legislació, però per l’altra, la falta d’infraestructures no ens està ajudant a fer la transformació”.

“Entenem la multimodalitat de manera transversal quant a actors implicats”
Aristarco Tomás Director general de Tenalach Consulting

En l’actualitat, Freixenet és present en més de 150 països, en els quals expedeix al voltant de 207 milions d’ampolles a l’any. No obstant això, més de la meitat del transport de les seves mercaderies es realitza per camió (53%), mentre que un terç es mou amb vaixell (27%) i el 20% restant en rutes mixtes marítimes i viàries. “Tot el que exportem cap a Europa ho fem a través de camió”, ha lamentat Martí, però “som conscients de la importantíssima reducció de CO2 que suposa viatjar amb tren”. A més, ha afegit, “és més fiable en temps, perquè no es veu afectat pel trànsit de la carretera ni la congestió marítima, i permet portar un major volum de càrrega que el camió”.

A aquest objectiu es va dirigir la prova pilot realitzada a la fi de l’any passat, quan van enviar un total de 11.000 ampolles de cava des de Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona) cap a Alsheim (Alemanya). La directora de Sostenibilitat de Freixenet ha desgranat els resultats obtinguts amb el projecte, que estan estudiant en profunditat per analitzar la viabilitat d’establir serveis regulars en un futur. Del recorregut total de 1.434 quilòmetres que separen el municipi català i l’alemany, es va aconseguir usar el transport ferroviari en un total de 1.334, en els quals s’estima que es va reduir el 92% de les emissions de CO2. El mercat alemany és el principal de la companyia, que va conformar un hòlding amb l’empresa Henkell del país germànic. Aquesta aliança ha permès augmentar les seves exportacions cap a Alemanya, que representa al voltant del 30% de l’exportació de Freixenet, seguida del Regne Unit (17%), els Estats Units (11%) i França (8%).

El projecte TRAILS (programa POCTEFA), coordinat per CIMALSA, implica el desenvolupament de l’Estratègia logística multimodal amb el ferrocarril com a columna vertebral per aconseguir un transport sostenible. Per a aquest primer enviament de Freixenet s’ha comptat amb el suport i promoció de dos clústers especialitzats: un en el sector de la mobilitat multimodal (In-Move by Railgrup) i un altre en el sector vitivinícola (Innovi). Tots dos van coordinar esforços per donar suport tècnic i tecnològic a aquest projecte que van estendre a nivell internacional a través del Clúster Ditecfer de la European Railway Clúster Initiative, que va poder aportar “solucions tecnològiques de primer nivell”.

Les organitzacions esmentades i el projecte Trails van permetre el marc general de desenvolupament del projecte. Per a la posada en marxa real es va requerir de l’experiència i de la supervisió general de Tenalach Consulting (Espanya), expert operador i consultor multimodal que va coordinar la intervenció d’All Ways Action (Espanya) per a la formació i execució, New Generation Sensors (Spin off italiana) per a la traçabilitat, Pionira / Widoit (Bèlgica / Espanya) per a la generació de documents digitals, Cordstrap per a la protecció de la mercaderia (delegació espanyola de la multinacional holandesa), Fresh Rail (Holanda) per a la gestió de l’operador multimodal, JSV Logistics (Espanya) per a la unitat de transport intermodal i Eco TransIT World (Alemanya) per a l’avaluació de l’impacte ambiental de l’operació.

Aristarco Tomás ha destacat que “cap d’aquestes empreses es coneixia, i les vam posar a treballar a totes per a un únic client, la qual cosa ens va donar la sensació de finestreta única. Això requereix comunicació i una capa de tecnologia”. D’aquesta manera, el sistema digitalitzat de traçabilitat va permetre a totes les parts, en tot moment, monitoritzar en quina fase i estat es trobava el producte. “La multimodalitat s’ha d’entendre de manera transversal”, assegura el director general de Tenalach, “per aquest motiu, és important comptar amb empreses de diferents sectors i països”.