28 de septiembre de 2023 | Actualizado 17:02

El port de Tarragona licita l’ampliació de la línia d’atracada del seu moll de Cantàbria

L'autoritat portuària xifra en mig milió d'euros aquesta actuació, que servirà per concentrar l'amarrament de les embarcacions auxiliars
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha anunciat la licitació, per 457.245€ en un termini de quatre mesos, de l’ampliació de la línia d’atracada en la dàrsena auxiliar del moll de Cantàbria. Aquesta actuació persegueix l’objectiu de concentrar l’amarrament de les embarcacions auxiliars en el mateix punt, on en l’actualitat es troba una atracada metàl·lica, però “no té les dimensions suficients per a encaixar més vaixells”.

Les obres consistiran en la construcció de quatre plataformes d’atracada i amarrament, que s’uniran frontalment entre si per a formar una línia d’atracada de 45 metres lineals, segons l’autoritat portuària, destinada a les llanxes ràpides. A més, es reforçarà la plataforma existent amb unes bigas per a augmentar la grandària dels vaixells que puguin atracar en la plataforma i així “resistir adequadament els esforços d’atracada i amarrament”.

El moll es troba a prop de la terminal de la Boella i la futura Zona d’Activitats Logístiques

Segons expliquen des del recinte portuari, el moll de Cantàbria compta amb diferents terminals que el converteixen en un “espai únic per a les operatives d’alt valor afegit”. D’aquesta manera, en ell es realitzen en l’actualitat carregues i descàrregues de vehicles, càrregues de projecte, pasta de paper o animals vius. El port destaca la seva “ubicació estratègica”, pròxima a la terminal intermodal de la Boella, la qual cosa facilitarà l’intercanvi de transport marítim a terrestre i viceversa. A més, serà el moll més voltant a la futura Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), un dels principals projectes en execució del pla portuari Horitzó 2023.