4 de julio de 2022 | Actualizado 6:26

Picvisa simplifica la logística de la seva maquinària gràcies a les sinergies generades al DFactory

La companyia evita transportar el seu model Ecopick mitjançant un projecte d'impressió 3D, desenvolupat en aliança amb Windforce i Leitat
El model Ecopick de Picvisa és un robot basat en intel·ligència artificial (IA) que reconeix i classifica una àmplia varietat d'objectes sobre una cinta transportadora | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Les companyies PicvisaWindforce i Leitat, instal·lades al DFactory Barcelona, han demostrat les potencialitats de crear sinergies en l’ecosistema 4.0 del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZBF). Concretament, l’empresa especialitzada en intel·ligència artificial per a la gestió de residus (Picvisa), s’ha servit de la impressió 3D desenvolupada en aliança amb Windforce i Leitat en aquest node industrial per produir a distància la seva maquinària pesant. D’aquesta manera, ha pogut presentar la seva nova solució -el model Ecopick- a la fira IFAT Worldwide de Munic, sense la necessitat de transportar-la fins al destí, evitant les complicacions logístiques que comporta.

“Aquest projecte és un clar exemple de col·laboració dins de l’ecosistema de DFactory”
Pere Navarro Delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona

La directora tècnica de Picvisa, Laia Fibla, manifesta que la fabricació additiva “ofereix grans possibilitats a nivell de disseny, de detall i de cost, en comparació a altres processos més tradicionals”. Per això, gràcies a l’aliança amb les companyies instal·lades al DFactory Barcelona, “aconseguim disposar físicament d’una versió equivalent als equips de producció, simplificant la logística necessària per portar un equip real”. Aquest projecte, destinat a realitzar el disseny i la fabricació dels principals equips de Picvisa (Ecopack, Ecoglass i Ecopick), es va iniciar a principis de febrer i ja ha aconseguit els primers resultats pràctics.

“Aquest projecte és un clar exemple de col·laboració dins de l’ecosistema de DFactory”, celebra el delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, qui assegura que aquest projecte evidencia “la professionalitat i compromís de totes les empreses involucrades”. D’aquesta manera, es dona compliment a un dels objectius principals del DFactory Barcelona, “generar sinergies i establir aliances per desenvolupar conjuntament noves iniciatives”.