2 de julio de 2022 | Actualizado 14:25

El port de Tarragona licita l’execució d’obres de l’accés soterrat a la ZAL

El contracte tindrà un límit de 12 mesos i el pressupost és d'aproximadament sis milions d'euros per a construir el pas inferior
Vista zenital de la zona propera a la futura ZAL del port de Tarragona | Autoridad Portuària de Tarragona

El port de Tarragona licita l’execució d’obres de l’accés soterrat a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL). Aquest segon projecte connectarà la carretera C-31 amb la rotonda de la Piconadora i el vial exclusiu de vehicles pesants dels Prats. La connexió es realitzarà a partir de diversos ramals i un pas inferior per sota de la carretera C-31b. Les obres compten amb un termini màxim de 12 mesos i el pressupost de la licitació és d’aproximadament sis milions d’euros.

6 milions d'euros

El pressupost de la licitació del pas inferior serà d’aproximadament sis milions d’euros

El pas inferior per sota de la carretera C-31b es realitzarà amb un calat executat in-situ de formigó armat. A més, les obres s’efectuaran per fases amb l’objectiu de minimitzar les interferències amb la circulació del vial. En les obres s’inclouen també els diferents ramals de connexió amb altres carreteres, així com els elements de drenatge, il·luminació, senyalització i seguretat. D’aquesta manera, es completarà l’enllaç entre la ZAL i el port amb la carretera C-31b, el vial de vehicles pesants, l’A-7 i l’AP-7.

L’Autoritat Portuària de Tarragona va iniciar les obres d’urbanització de la ZAL al començament de setembre de 2021 i estan previst que finalitzin en 2023. Les primeres obres es van adjudicar per un valor de quatre milions d’euros per a executar el vial del perímetre nord-est pel qual s’accedirà a l’interior del recinte logístic. En total, el port de Tarragona invertirà 30 milions d’euros, 10 destinats a la creació dels accessos i 20 al desenvolupament urbanístic, per a escometre les obres entre 2021 i 2023. L’objectiu és construir aproximadament 915.000 metres quadrats per a ampliar l’espai d’activitats logístiques del port i el tràfic marítim.