29 de junio de 2022 | Actualizado 16:56

El transitari coreà Taewoong Logistics estrena el hub del port de Busan a Barcelona

Les negociacions entre les parts van fructificar a la fi del passat mes de febrer després d'una intensa ronda de trobades
Instal·lacions del B2B Logistics en la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port de Barcelona | E.M.

El hub del port coreà de Busan en la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) de Barcelona inicia les seves operacions amb el desembarcament del transitari Taewoong Logistics. Aquesta empresa de serveis logístics integrals compta, entre els seus principals actius, amb solucions especialitzades de valor en l’àmbit petroquímic. Des del llançament de la iniciativa batejada com B2B Logistics, la companyia coreana, amb seu central a Seül i oficines a Busan, va ser una de les empreses que es va interessar per disposar d’espai a Barcelona. Les negociacions entre les parts van fructificar a la fi del passat mes de febrer després d’una intensa ronda de trobades.

El tràfic de contenidors plens entre el port de Barcelona i Corea del Sud creix a doble dígit

L’acte d’inici d’operacions de Taewoong Logistics a Barcelona d’avui, 10 de juny, comptarà amb la presència del president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Damià Calvet, i el vicepresident del port de Busan, Kang Boo-won. El recinte coreà és el setè port del món amb major tràfic de contenidors. En 2021, va registrar més de 22,7 milions de contenidors (teus), el 4,1% més que en l’exercici anterior. Les terminals del port de Barcelona han registrat uns intercanvis superiors als 14.696 teus plens amb Corea del Sud durant el primer quadrimestre de l’any, la major part d’ells a través del recinte de Busan. Aquest volum suposa un increment proper al 14% respecte al mateix període de 2021. En el transcurs de l’any passat, Barcelona va intercanviar més de 40.000 teus amb Corea del Sud, el 11,9% més que en l’exercici anterior.

Les autoritats portuàries de Busan i Barcelona van obrir les portes de manera oficial de la plataforma logística del recinte coreà d’uns 9.000 metres quadrats en la ZAL de la capital catalana a finals d’octubre de 2021. Els promotors d’aquesta col·laboració interportuària ja van anunciar llavors l’entrada en funcionament de la plataforma logística per a 2022 amb l’objectiu d’obrir una nova era comercial i empresarial entre Corea del Sud i l’Europa mediterrània. Es va subscriure una carta d’intencions amb els transitaris Hanaro TNS i Taewoong Logistics, que en el cas d’aquest últim ha fructificat ja amb l’inici de les seves operacions a Barcelona.